Blik op de Toekomst | Toernooiwinst en topduels

Header 1920 BOT
Header 1920 BOT

In een weekend waarin de jongste jeugd vrij was, kwam de bovenbouw wel in actie. Zo speelden de O14 en O16 de mini-Klassieker, ontving de O15 FC Utrecht, ging de O17 op bezoek bij AZ en speelde de O18 een internationaal toernooi. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Toernooi
Ajax O18 speelde deze week een internationaal toernooi, het Mohammed VI International Tournament. De Amsterdammers troffen onder meer SC Braga, Flamengo en Sevilla. In de finale werd FC Kopenhagen met 2-1 verslagen dankzij goals van Skye Vink en Don-Angelo Konadu. Het leverde na afloop fraaie beelden op. 

Ajax O17 ging op bezoek in Wijdewormer bij AZ. De Ajacieden kwamen op een 0-3-voorsprong, maar zagen de thuisploeg in de slotfase alsnog langszij komen.

Mini-Klassieker
Ajax O16 trof op eigen veld de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De Ajacieden begonnen uitstekend aan het duel en kwamen vroeg op voorsprong na een knal van Jivayno Zinhagel. De gasten uit Rotterdam werden scherper na de openingstreffer en zorgden met twee treffers voor een 1-2-ruststand.

Net als in de eerste helft begon Ajax goed en viel er snel een doelpunt. Ditmaal was het Hasan Ayyildiz die trefzeker was. De Ajacied kreeg de bal met wat fortuin mee en schoof de bal onder de keeper door: 2-2. Uiteindelijk trokken de gasten aan het langste eind door opnieuw op voorsprong te komen. In de slotfase kregen de Amsterdammers nog enkele kleine kansen, maar tot een derde goal kwam het niet: 2-3.

Ook de O15 speelde op sportcomplex de Toekomst. Zij troffen FC Utrecht. Ondanks een beter Ajax kregen de gasten rond dertig minuten spelen de grootste kans. Het leverde geen treffer op. Even later was het aan de andere kant wel raak, dankzij Imran Talai.

De Koning twee keer trefzeker
Na rust kreeg FC Utrecht enkele hele grote kansen op de gelijkmaker, maar uitstekend keeperswerk hield Ajax op de been. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Tim de Koning er met twee treffers voor dat de drie punten in Amsterdam bleven. Vooral zijn eerste en Ajax' tweede was van grote schoonheid.

De O14, O13-1 en O13-2 hadden allemaal een uitwedstrijd op het programma. De O14 speelde gelijk bij Feyenoord (2-2) en de O13-teams gingen onderuit. De O13-1 verloor nipt bij PSV met 4-3 en de O13-2 was niet opgewassen tegen Sparta: 7-2.

Alle uitslagen:

Sparta Rotterdam O13 – Ajax O13-2 7-2
PSV O13 – Ajax O13-1 4-3
Feyenoord O14 – Ajax O14 2-2
Ajax O15 – FC Utrecht O15 3-0
Ajax O16 – Feyenoord O16 2-3
AZ Alkmaar O17 – Ajax O17 3-3

Gerelateerde artikelen

BODT1920

Blik op de Toekomst | Wisselende resultaten voor Ajax-jeugd

De jeugdelftallen van Ajax kwamen zaterdag weer volop in actie. De resultaten op sportcomplex de Toekomst waren wisselvallig. Zo boekte Ajax O12 onder meer een ruime zege in eigen huis, terwijl Ajax O18 pijnlijk onderuit ging in Amsterdam. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Header 1920 Unuvar

Blik op de Toekomst | Ünüvar grote man bij O17

De Ajax-jeugd kwam zaterdag weer in actie. Zo boekte de O18 een belangrijke zege op AZ en haalden de O17 en O14 uit. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials