Blind richt zich op Benfica: 'Wat we in de groepsfase presteerden telt niet meer'

2018 10 23 Ajax Benfica 137
2018 10 23 Ajax Benfica 137

Ook voor Daley Blind was de dubbele loting voor de achtste finales van de UEFA Champions League een bijzondere gewaarwording. Met de uiteindelijke uitkomst - het Portugese Benfica - is hij niet ontevreden.

Tags

  • #UCL

Socials

Hoewel Blind in Benfica op het eerste gezicht een iets gunstigere loting ziet dan in Internazionale, is hij vooral waakzaam. "In 2018/2019 hebben we het vooral in de uitwedstrijd in Lissabon echt zwaar gehad. Dit seizoen zaten ze in een hele taaie poule met Bayern M√ľnchen en Barcelona. Dat ze daar doorheen zijn, zegt wel wat."

Techniek en snelheid
Benfica is de huidige nummer drie in de Portugese competitie. De ploeg van de excentrieke trainer Jorge Jesus herbergt nog een flink aantal spelers dat Ajax drie seizoenen geleden ook al tegenkwam. Zo waren Haris Seferovic, Rafa Silva en Alex Grimaldo toen eveneens van de partij.

"Het is zeker geen ploeg die je moet onderschatten", zegt Blind. "Wat me in 2018 opviel was dat ze technisch en verzorgd voetbal van achteruit speelden met een aantal zeer snelle buitenspelers. Het wordt lastig, maar er liggen natuurlijk wel mogelijkheden."

Blind heeft met Ajax een geweldige poulefase doorgemaakt, maar beseft dat de waarde daarvan relatief is. "Wat we hebben gepresteerd in de groepsfase telt niet meer. We moeten weer op ons best zijn om een ronde door te stoten."

Weerzien met Vertonghen
Meteen na de tweede loting van de middag had Blind even contact met oud-Ajacied Jan Vertonghen. De inmiddels 34-jarige linkspoot staat sinds vorig seizoen onder contract bij Benfica.

"Dat was leuk", zegt Blind erover. "We hebben meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen. Dat is iets om naar uit te zien."

Gerelateerde artikelen

Kooij 880 Copyright Proshots 14235131

Kooij fluit bekerduel met Barendrecht

De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld als scheidsrechter voor het bekerduel met Barendrecht. Het treffen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker wordt woensdag vanaf 21:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #KNVBBEKER

Socials