Bondscoach Van Gaal neemt zeven Ajacieden mee naar WK

Blind Oranje 1280
Blind Oranje 1280

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de selectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Daarin zitten zeven Ajacieden: Daley Blind, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Steven Bergwijn, Remko Pasveer en Kenneth Taylor.

Tags

  • #WK2022

Socials

Van alle Ajacieden die zijn geselecteerd door de bondscoach maakte alleen Daley Blind één keer eerder een WK mee. De Ajacied was actief op het WK in 2014, in 2018 nam Oranje geen deel.

Oranje is ingedeeld in poule A en treft gastland Qatar, Senegal en Ecuador. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal staat gepland op maandag 21 november. Het duel met Senegal begint om 17:00 uur. Vier dagen later is Ecuador vanaf 17:00 uur de tegenstander. De groepsfase wordt op dinsdag 29 november afgesloten met een wedstrijd tegen Qatar, dat duel begint vanaf 16:00 uur.

Het WK Voetbal start zondag 20 november om 17:00 uur met de openingswedstrijd Qatar - Ecuador.

Gerelateerde artikelen

Kamphuis 1280

Kamphuis fluit uitduel met FC Emmen

Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de laatste wedstrijd van 2022 op bezoek bij FC Emmen. Hij wordt zaterdag geassisteerd door Cristian Dobre en Michael Osseweijer. Jesse Rozendal is de vierde official en Bas Nijhuis is de VAR van dienst.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Brobbey Vitesse 1280

Samenvatting Ajax – Vitesse | Averij in ArenA

Ajax heeft woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA averij opgelopen tegen Vitesse. De Ajacieden creëerden veel kansen, maar wisten niet vaker te scoren dan de efficiënte Arnhemmers. Het duel eindigde in een 2-2-gelijkspel.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Grillitschcoffeebreak

Coffee Break met Grillitsch: 'Als kind was Rivaldo mijn idool'

Florian Grillitsch maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Amsterdam. Ajax-host Aviv ging een bakje koffie drinken met de Oostenrijker om hem zodoende beter te leren kennen. Daarnaast werd Florians kennis over zijn nieuwe werkgever getest.

Tags

  • #Grillitsch

Socials