Branco van den Boomen | Terug in Amsterdam

BVDB Header Verhaal
BVDB Header Verhaal

Met Branco van den Boomen heeft Ajax maandag een nieuwe speler gepresenteerd. De 27-jarige middenvelder keert terug bij de club waar hij negen jaar geleden vertrok.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

In de zomer van 2011 kwam Van den Boomen terecht in de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder werd overgenomen van Willem/RKC en speelde zijn eerste wedstrijden in het wit-rood-wit in Ajax O17. Van den Boomen fungeerde in Amsterdam voornamelijk als defensieve middenvelder en stond in de O19 met onder meer Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Sheraldo Becker en Lucas Andersen op het veld. In de Ajax-jeugd werd Van den Boomen met de O17 en O19 kampioen.

Debuut
Via de O19 maakte Van den Boomen op 11 november 2013 zijn debuut in het betaalde voetbal. Met Jong Ajax speelde hij 27 minuten op bezoek bij De Graafschap. Uiteindelijk kwam hij in het seizoen 2013/2014 onder trainer Alfons Groenendijk tot vijftien wedstrijden voor de beloften. Op bezoek bij Telstar maakte hij zijn enige treffer.

Na dit seizoen vertrok Van den Boomen bij Ajax. De middenvelder koos voor een avontuur bij FC Eindhoven, waar hij zich binnen één seizoen in de kijker speelde van sc Heerenveen. Via de Friezen en Willem II keerde hij in 2017 weer terug bij FC Eindhoven. Hier groeide Van den Boomen uit tot een belangrijke basiskracht die hem in 2019 een transfer opleverde naar De Graafschap.

Buitenland
Zijn goede spel in Doetinchem bleef niet onopgemerkt want na één seizoen bij De Graafschap maakte hij in de zomer van 2020 de overstap naar het Franse Toulouse FC. De Fransen speelden, op het moment dat Van den Boomen arriveerde, op het tweede niveau.

In Zuid-Frankrijk liet Van den Boomen zich tijdens zijn eerste seizoen direct zien en was hij betrokken bij meer dan tien doelpunten. Eén jaargang later ging het nóg beter. Met de middenvelder als één van de steunpilaren veroverde Toulouse FC het kampioenschap in de Ligue 2, wat promotie naar het hoogste niveau betekende.

Het superseizoen van Van den Boomen, waarin hij twaalf keer scoorde en 21 assists gaf, werd beloond met een individuele prijs. De middenvelder werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2. Ook dit seizoen kan Van den Boomen terugkijken op een goed seizoen. Met nog één speelronde te gaan speelde hij tot dusver 39 officiële wedstrijden waarin hij zes keer scoorde en dertien assists gaf. Toulouse FC is op het Franse hoogste niveau terug te vinden op plek dertien. Het hoogtepunt was het veroveren van de Franse beker ten koste van FC Nantes op 29 april 2023.

De middenvelder komt transfervrij over van de Fransen en tekent in Amsterdam een contract dat ingaat per 1 juli 2023 en loopt tot en met 30 juni 2027. Maandag doorliep Van den Boomen succesvol de medische keuring en zette hij zijn handtekening onder het contract.

Gerelateerde artikelen

Header Vb Boomen 1280

Ajax contracteert Branco van den Boomen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Branco van den Boomen over de overgang van de middenvelder naar Amsterdam. Van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2023 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

Bergwijn Timber 1280

Koeman roept twee Ajacieden op voor Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft Jurriën Timber en Steven Bergwijn opgeroepen voor de finaleronde van de UEFA Nations League. Oranje treft op 14 juni in de halve finale Kroatië.

Tags

  • #Interlands

Socials

Tadic1920

Samenvatting FC Twente – Ajax

Ajax heeft het seizoen 2022/2023 met een nederlaag afgesloten. Op bezoek bij FC Twente ging de ploeg van John Heitinga met 3-1 onderuit. De Ajacieden keken bij rust tegen een 0-1-voorsprong aan dankzij een treffer van captain Dusan Tadic, maar in het tweede bedrijf gaven de Amsterdammers de wedstrijd uit handen.

Tags

  • #TWEAJA

Socials