Brian Brobbey vertrekt bij Ajax

Brobbey1280
Brobbey1280

Brian Brobbey vertrekt deze zomer bij Ajax. De speler en zijn management hebben aan Ajax laten weten het op 30 juni 2021 aflopende contract niet te verlengen.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Brobbey (Amsterdam, 1 februari 2002) doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax. Tijdens de wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard (5-2) op 31 oktober 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, waarbij hij meteen wist te scoren. Brobbey kwam tot nu toe zes keer in actie voor Ajax 1 en scoorde twee keer.

Daarnaast speelde de negentienjarige spits tot nu toe 29 wedstrijden voor Jong Ajax. De Oranje jeugdinternational scoorde zestien keer voor de Amsterdamse beloften.

Reactie Overmars
Directeur voetbalzaken Marc Overmars: "Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen.”

Tags

  • #Brobbey

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey 5

Brobbey: 'Ik heb over mijn goal gedroomd'

"Ik werd wakker met een heel mooi gevoel", reageerde Brian Brobbey daags na Ajax - Fortuna Sittard (5-2). De spits luisterde zijn debuut in Ajax 1 direct op met een goal. "Heel belangrijk. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen en nu moet ik gewoon doorpakken."

Tags

  • #AJAFOR
  • #Brobbey

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl