Timber, Rensch en Brobbey: 'We hebben deze teamgeest sinds de jeugd al'

Voor Brian Brobbey, Devyne Rensch en Jurriën Timber was het een bijzonder seizoen. De jongens uit de jeugdopleiding waren alle drie ontzettend belangrijk voor Ajax. De talenten blikken terug op het seizoen van hun doorbraak en hebben het over hun sterke connectie.

Tags

  • #Timber
  • #Rensch
  • #Brobbey

Socials

Het seizoen van Brobbey begon in Jong Ajax. De spits moest daar flink aan de bak om een debuut in Ajax 1 af te dwingen. "Erik ten Hag vond dat mijn conditie nog niet goed genoeg was. Door veel wedstrijden te spelen en me bij Jong Ajax te laten gelden, zat ik op de bank bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toen scoorde ik meteen en sindsdien ben ik er."

Geduld beloond
Voor Timber was het vooral een kwestie van veel geduld hebben. Kort na de winterstop werd het wachten beloond. "Op een gegeven moment voelde je in die toppermaand (januari, red.) dat het moment er wel was. We wonnen en ik wist dat ik er lekker in zat. Uiteindelijk hebben we met zijn drie├źn een goed seizoen gehad. We zijn belangrijk geweest voor het team."

Het jeugdige drietal na de bekerfinale.
Het jeugdige drietal na de bekerfinale.

Dat de drie talenten nog maar kort geleden samen op de Toekomst speelden en nu al in het eerste zijn doorgebroken, is iets waar ze niet dagelijks bij stilstaan. "We beseffen dat meer als mensen het zeggen", zegt Rensch, die met zijn twee maatjes altijd al een klik had. "Onze teamgeest samen hebben we sinds de jeugd al."

Toekomst
Na een mooi eerste seizoen is het voor de drie tijd om zich verder te ontwikkelen. "Nu moeten we nog meer stappen gaan zetten", aldus Rensch.

Timber sluit zich daar volledig bij aan. "Je kunt niet lang stilstaan. Er komt zoveel bij kijken: Ajax is zo groot. We willen het langer volhouden in de Champions League. We moeten ons door ontwikkelen."

Gerelateerde artikelen

NEWTHUMB

Timber talent van de maand in de Eredivisie

Jurriën Timber is persoonlijk onderscheiden voor zijn spel van de afgelopen weken op de Nederlandse velden. De verdediger is uitgeroepen tot talent van de maand april in de Eredivisie. Timber kreeg de bijbehorende award uitgereikt op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Timber

Socials