Brobbey: 'We moeten strijden voor elkaar'

Brian Brobbey baalt enorm van de teleurstellende seizoenstart van Ajax. De 21-jarige spits benadrukt dat de ploeg bij elkaar moet blijven en nog harder moet werken. "Een club als Ajax hoort niet op de zeventiende plek te staan."

Tags

  • #Brobbey

Socials

We spraken maandagmiddag, een paar uur voordat het nieuws over Maurice Steijn naar buiten kwam, met Brobbey over de huidige situatie waarin Ajax zich verkeert. "Het is heel bizar, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Het is een heel vervelend gevoel dat we nu zeventiende staan."

"Ik denk dat niemand dit gewend is", vervolgde Brobbey. "Maar we moeten gewoon bij elkaar blijven en nog harder gaan werken. Deze situatie is voor niemand fijn."

Supporters
Aanvoerder Steven Bergwijn sprak zondagmiddag direct na de wedstrijd tegen FC Utrecht met de teleurgestelde supporters. Brobbey begrijpt de woede bij de Ajax-fans. "Ik geef de supporters groot gelijk dat ze boos zijn, want een club als Ajax hoort niet op de zeventiende plek te staan."

Voor Ajax staat er donderdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De Ajacieden nemen het dan in de groepsfase van de UEFA Europa League op tegen Premier League-club Brighton & Hove Albion. "We weten dat het sowieso lastig gaat worden in Engeland, dus we moeten een goed tactisch plan bedenken", aldus Brobbey, die vindt dat Ajax lef moet tonen. "We moeten durven te voetballen en goals maken."

Gerelateerde artikelen

Header Maduro Training 1920

Maduro leidt training op de Toekomst

Hedwiges Maduro stond dinsdag voor de groep tijdens de training van Ajax 1 op sportcomplex de Toekomst. De 38-jarige volgt voorlopig de vertrokken Maurice Steijn op.

Tags

  • #Maduro

Socials

Maduro1920

Persconferentie richting Brighton & Hove Albion woensdag live te volgen

Hedwiges Maduro en Benjamin Tahirović blikken woensdag vanuit Engeland vooruit op de uitwedstrijd in de UEFA Europa League tegen Brighton & Hove Albion. De persconferentie begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen op Ajax.nl, in de Ajax App en op ons YouTube-kanaal.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Hlynssonheader1920

Samenvatting FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen verloren. In Stadion Galgenwaard gingen de Amsterdammers met 4-3 onderuit tegen FC Utrecht. Na een 2-0-achterstand kwam Ajax nog op een 2-3 voorsprong. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de ploeg van Maurice Steijn.

Tags

  • #UTRAJA

Socials