Captain Tadic: 'We missen onze fans'

Dusan Tadic heeft een duidelijke missie voor het UEFA Champions League-duel met FC Midtjylland. Tegen de Denen kan Ajax goede zaken doen met het oog op Europese overwintering. "We weten wat ons te doen staat. Van Ajax wordt altijd verwacht dat we winnen.”

Tags

  • #Tadic

Socials

Tadic vindt het jammer dat Ajax woensdag nog altijd in een lege Johan Cruijff ArenA zal acteren. "Het is altijd geweldig om in de Champions League te spelen, helaas nu nog zonder fans. We missen ze, met hen zou de sfeer totaal anders zijn. Hopelijk zijn de supporters snel weer welkom in het stadion.”

Rustige verjaardag
De aanvaller vierde vrijdag zijn 32e verjaardag, maar hield het bescheiden. "Het was geen groot feest, want ik was bijna de hele dag aan het trainen. Toen ik thuiskwam hadden mijn kinderen cake gebakken en heb ik met ze gespeeld. Ook hadden ze een tekening voor me gemaakt, dat vond ik erg lief.”

Qua leeftijd mag Tadic misschien een routinier zijn, maar wie hem dagelijks aan het werk ziet weet wel beter. Wat is zijn geheim om zo fit te blijven? "Ik werk al lange tijd aan mijn lichaam en zorg dat ik ook preventief train. Je weet natuurlijk nooit of je geblesseerd raakt, maar ik doe er alles aan om het te voorkomen.”

'Hebben overal een antwoord op'
Ajax won drie weken geleden in Denemarken van FC Midtjylland (1-2), al was het spel niet bepaald hoogstaand. "We speelden niet zoals we moesten doen”, vertelt Tadic. "In het begin zakte Midtjylland in, daarna zetten ze ons onder druk. Misschien gaan ze dat morgen opnieuw proberen te doen, maar we hebben overal een antwoord op.”

Tags

  • #Tadic

Socials

Gerelateerde artikelen

Mazraouijuich

Liveblog | Drie punten, jubileumzege en Europees overwinteren

Ajax heeft woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland met 3-1 gewonnen. Die overwinning betekende de vijftigste zege in hoofdtoernooi in het grootste Europese clubtoernooi. Daarnaast is Ajax verzekerd van Europees voetbal in 2021. Via dit liveblog kan je alles rondom de overwinning op de Denen nog een keer teruglezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Gravenberch

Gravenberch: 'Als wij in vorm zijn, verslaan we Midtjylland'

Ajax speelt woensdagavond de vierde groepswedstrijd in de UEFA Champions League. Ryan Gravenberch is hoopvol over het thuisduel met FC Midtjylland. De middenvelder blikte samen met trainer Erik ten Hag op de persconferentie uitgebreid vooruit op het treffen met de Denen. Ryan Gravenberch en trainer Erik ten Hag blikken vooruit.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Copyright Proshots 5122457

Karasev fluit thuisduel Ajax met FC Midtjylland

Sergei Karasev is woensdagavond de scheidsrechter van het duel tussen Ajax en FC Midtjylland in de UEFA Champions League. Hij wordt geassisteerd door Igor Demeshko en Maksim Gavrilin.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl