Champions League-topscorer Haller: 'Nooit gedacht op dit podium te mogen staan'

In zijn debuutseizoen in de UEFA Champions League maakt Sébastien Haller een verpletterende indruk. De Ajax-spits is met tien goals in zes duels zelfs de topscorer van de groepsfase. In aanloop naar de achtste finale in Lissabon tegen Benfica zetten we Haller letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Tags

  • #UCL
  • #Haller

Socials

Omringd door tien Champions League-ballen, die symbool staan voor zijn treffers, dwalen zijn gedachten af naar de doelpunten die hij maakte in de groepsfase van het grootste Europese clubtoernooi.

Scoren in de Champions League was voor de Frans-Ivoriaanse spits al een droom op zich. Tien keer het net vinden in zijn debuutseizoen in zijn eerste zes wedstrijden in het miljardenbal? Onmogelijk. Toch?

"Ik was al tevreden geweest met één goal. Als kind droom je ervan om in de Champions League te spelen, maar je verwacht het niet daadwerkelijk te bereiken. Een droom is gemaakt om nooit werkelijkheid te worden."

"Het is ongelooflijk", vervolgt hij. "Elk moment dat ik op het veld doorbreng in deze competitie, voelt als een cadeautje. Het is een mooi avontuur en het is nog niet voorbij."

Zelfkritisch
Sterker nog, Haller is niet eens honderd procent tevreden over zijn prestaties in de groepsfase. Hij wil altijd beter, altijd meer. "Tien treffers is oké. Als je het mij van tevoren had gevraagd of ik zoveel had kunnen scoren, had ik je voor gek verklaard. Oké, het is een fantastisch aantal. Maar het is ook het logische gevolg van de kansen die ik heb gekregen, dankzij het goede spel van de ploeg. Ik had zelfs meer kunnen scoren."

Nu hij naam en faam maakt in de Champions League denkt hij nog regelmatig terug aan de tijd dat hij als jong mannetje op de pleintjes voetbalde in Parijs. "Als kleine jongen had ik idolen als Thierry Henry, Didier Drogba, Raúl, Ronaldo. Dat waren stuk voor stuk fantastische spitsen. In Frankrijk was Zinedine Zidane de grootste. Iedereen wilde Zizou zijn."

'Maakt me weleens moe'
Inmiddels staat hij zelf in de schijnwerpers. "Ik moet minimaal één doelpunt per wedstrijd scoren. Zelfs als ik een assist geef of belangrijk ben voor het team, mis ik het gevoel van het scoren. Het maakt me ook weleens moe. Ik kan tevreden zijn over de prestatie van het team, maar als ik dan niet scoor geeft dat een onbevredigend gevoel."

En dus wil Haller graag nog wat extra doelpunten toevoegen aan zijn toch al prachtige moyenne. "Deze Champions League-ballen om mij heen geven mij vertrouwen. Als ik er meer mag verzamelen, zeg ik daar geen nee tegen."

Tags

  • #UCL
  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Hallerajabor 1280

Top 10 Goals | Sébastien Haller

Sébastien Haller is op 8 januari precies één jaar Ajacied. De spits kende twaalf uitzonderlijke maanden. Hij was in 47 wedstrijden betrokken bij 48 goals. We hebben tien van zijn mooiste treffers voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals
  • #Haller

Socials

Hallerhighlights

Highlights Besiktas - Ajax | Historische Haller

Ajax won woensdagavond met 1-2 van Besiktas in de vijfde speelronde van de UEFA Champions League. Sébastien Haller kroonde zich met twee goals tot de koning van de avond.

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials