Clip | Geboortedag Gerrie Mühren

Gerrie Mühren was een sleutelspeler in de begin jaren '70 van het gouden Ajax. Na zijn voetbalcarrière bleef hij verbonden aan de Amsterdamse club als scout. Mühren kwam in september 2013 te overlijden en werd slechts 67 jaar. Ter ere van zijn geboortedag zetten wij enkele fraaie beelden op een rij.

Tags

  • #Mühren

Socials

Gerelateerde artikelen

Suurbier1920

Moderne verdediger Wim Suurbier

Wim Suurbier was een onbetwiste basiskracht in het succesvolle Ajax uit de jaren '70. De voormalig rechtsback was een moderne verdediger: tactisch en technisch vaardig. Suurbier maakte zijn debuut in januari 1964 en speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de Amsterdammers. Op 12 juli 2020, nu vier jaar geleden, kwam Suurbier te overlijden.

Tags

  • #Suurbier

Socials

Krol1280

Top 3 Goals | Ruud Krol

Ruud Krol behoorde tot de gouden generatie van Ajax die tussen 1971 en 1973 driemaal op rij de Europacup I veroverde. De voormalige verdediger viert op 24 maart zijn 74e verjaardag. Als traktatie hierbij drie fraaie goals gemaakt in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Krol

Socials

MISTWEDSTRIJD SWART VD SAR UITZENDING

Swart over Ajax - Liverpool 1966: 'Volgens mij liggen er nog drie'

In aanloop naar de uitwedstrijd van Ajax bij Liverpool gaat het logischerwijs ook veel over het beroemde eerste treffen tussen beide clubs. In 1966 werd in het Olympisch Stadion de legendarische mistwedstrijd gespeeld. Een van de Ajacieden van toen, Sjaak Swart, ging met Edwin van der Sar terug naar historische grond

Tags

  • #Historie

Socials