Contractverlenging Daley Blind: nieuwe verbintenis tot medio 2023

Blind3
Blind3

Ajax en Daley Blind hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De verbintenis van de international wordt met één jaar verlengd en loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #HesStayingHome

Socials

"Ik ben blij dat ik eruit ben gekomen met Ajax. Dit was het juiste moment om bij te tekenen", stelt Blind. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin en voel me thuis op de club. We hebben een fantastisch elftal, waarmee we veel mee kunnen bereiken. Daar maak ik graag deel vanuit."

Blind (Amsterdam, 9 maart 1990) doorliep vanaf zijn achtste de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 7 december 2008 in de wedstrijd FC Volendam - Ajax (1-2). De linkspoot werd in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2009-2010 verhuurd aan FC Groningen om vervolgens terug te keren bij Ajax.

Daley Blind ligt door zijn nieuwe contract nog ruim twee jaar vast in Amsterdam.
Daley Blind ligt door zijn nieuwe contract nog ruim twee jaar vast in Amsterdam.

In de daaropvolgende seizoenen werd hij als Ajacied vier keer kampioen (2011, 2012, 2013 en 2014) en won tevens de Johan Cruijff Schaal (2013). In de zomer van 2014 vertrok hij naar Manchester United. In totaal speelde hij 141 officiële wedstrijden voor de Engelse recordkampioen. Hij won met die ploeg de UEFA Europa League, de FA Cup, de League Cup en de FA Community Shield.

In de zomer van 2018 keerde Blind terug in Amsterdam en legde direct beslag op de dubbel. In 2019 won de Amsterdammer bovendien de Johan Cruijff Schaal. Hij speelde tot nu toe 265 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin elf keer.

Bekijk hieronder de Ajax-carrière van Daley Blind in vogelvlucht 📷

Gerelateerde artikelen

Youormedavydaley

You Or Me? | Klaassen en Blind | 'Ben weleens een heethoofd'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk team veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Davy Klaassen en Daley Blind.

Tags

  • #Klaassen
  • #Blind

Socials