Dani verwacht Ajax-zege en looft Gravenberch: ‘Ik vind hem fantastisch’

Dani speelde acht jaar voor Sporting CP en vervolgens vier jaar bij Ajax. Logisch dus om de Portugees te vragen naar de eerste UEFA Champions League-ontmoeting van dit seizoen tussen zijn voormalige clubs.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

"Het gaat uitstekend met me", opent een vrolijke Dani. "Ik ben erg druk met mijn televisiewerk en heb een prachtige familie."

Eigen jeugd
Dani volgt zijn oude club Sporting CP, waar hij als jeugdspeler doorbrak, nog altijd op de voet. "Het is een club die veel inzet op eigen jeugd", vertelt hij. "Ook nu hebben ze weer meerdere jonge spelers in de selectie."

"Ze proberen creatief en georganiseerd te spelen. Ze hebben een erg jonge coach. Er zijn een paar meer ervaren spelers, maar de basis is de jeugd. Gonçalo Inácio is erg goed. Ook Jão Palhinha is sterk. Hij is de leider en zorgt voor de balans."

Kansen voor Ajax
Ook het huidige Ajax is Dani niet onbekend. Van de vele creativiteit en de aanvalslust van de ploeg van Erik ten Hag kan hij genieten. "Ik zie Ajax erg graag spelen. Ik vind Ryan Gravenberch een fantastische speler; ik denk dat hij een van de beste middenvelders wordt in de toekomst."

De Portugees voorziet een spannend en mooi duel, waarbij Ajax de beste kansen heeft op de overwinning. "Ik reken vanavond op goals. Een aantal belangrijke spelers kan bij Sporting niet meedoen. Zodoende denk ik dat Ajax iets meer kans heeft om te winnen vanavond."

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Haller1 (2)

Liveblog | Groot machtsvertoon van Ajax, vier goals Haller

Dit is het liveblog van Sporting CP - Ajax, een wedstrijd die we op spectaculaire wijze met 1-5 hebben gewonnen. We houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het eerste duel in de UEFA Champions League van dit seizoen.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

THUMBCL

Matchday | That Champions League Feeling

Een nieuw seizoen in de UEFA Champions League start woensdagavond tegen Sporting CP. Tijd om nieuwe herinneringen te creëren. In deze video zie je - met dank aan de spelers van Ajax O10 en O11 - hoe jongensdromen werkelijkheid worden.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Sportingo18 Ajax Vanaxel

Ajax O18 opent Youth League met gelijkspel

Ajax O18 kon in de eerste Europese wedstrijd gelijk flink aan de bak. In Portugal stond het jonge team van trainer Dave Vos tegenover Sporting CP. Na een aarzelende eerste helft waarin Ajax snel achterkwam, ging het de tweede helft een stuk beter. Jeppe Kjaer Jensen scoorde de 1-1. Amourricho van Axel Dongen schoot Ajax na een prachtige aanval nog op 1-2, maar die goal ging vanwege buitenspel niet door.

Tags

  • #UYL

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl