Daramy: 'Ik voel me al helemaal thuis hier'

Mohamed Daramy heeft zijn eerste maand in Amsterdam erop zitten. Tijd om terug te kijken met de Deen op zijn eerste UEFA Champions League-ervaring, zijn eerste minuten in het rood-wit en zijn eerste doelpunt.

Tags

  • #Daramy

Socials

"Het was een droom die werkelijkheid werd", zegt Daramy over zijn transfer van FC Kopenhagen naar Ajax. "Spelen bij een grote club met een groot stadion; dat is voor iedereen een droom. Ik was zó blij en mijn familie was dat ook."

Debuut
Daramy debuteerde uit tegen PEC Zwolle. Hij viel in de tweede helft in voor Steven Berghuis. "Ik hoopte natuurlijk al in te mogen vallen. Ik kwam voor het eerst terug van interlands en het was goed om mijn teamgenoten beter te leren kennen." 

Daramy blijkt een grote fan van Ajax' derde tenue. "Het was ook nog eens in het Bob Marley-shirt. Dat vind ik een prachtig shirt, dus ik was extra blij dat ik mocht invallen."

Kort na zijn debuut maakte Daramy het bijzondere uitduel met Sporting CP mee in de Champions League. "Normaal keek ik toernooi op tv, nu was ik erbij en hoorde ik die hymne. Het was een hele mooie eerste wedstrijd."

Eerste goal 
Tegen SC Cambuur volgde een nieuwe invalbeurt en zijn allereerste goal voor Ajax. "Toen de bal erin vloog, dacht ik: wow, het is gelukt. Ik was door het dolle heen en kon niet stoppen met lachen."

Het volgende doel van Daramy is het maken van meer speelminuten. "Ik ben er net, dus ik blijf rustig. Ik wil het team steeds beter leren kennen. Op die manier wil ik steeds beter worden en mezelf laten zien als ik de kans krijg."

Tags

  • #Daramy

Socials

Gerelateerde artikelen

Truthorliesdaramy Header

Truth or Lies met Daramy | 'Je kan goed liegen!'

Mohamed Daramy wordt de 28e Deen in dienst van Ajax. Om de jonge aanvaller beter te leren kennen en kennis te laten maken met de club, speelt David The Host een potje Truth or Lies met hem.

Tags

  • #Daramy

Socials

Daramy2

Highlights Ajax - SC Cambuur | Historisch aantal Ajacieden op scorebord

Na het Europese succes tegen Sporting CP nam Ajax het zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen SC Cambuur. Het werd wederom een avond om niet snel te vergeten. Ajax zegevierde met 9-0 en had liefst acht verschillende doelpuntenmakers. Dat laatste gebeurde slechts eenmaal eerder in de clubhistorie: in 1981.

Tags

  • #AJACAM

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl