De Ligt trots op eigen Cruyff Court: 'Droom die uitkomt'

“Het is een droom die uitkomt. Dat er zoveel mensen en kinderen naar toe zijn gekomen, is natuurlijk fantastisch.” Matthijs de Ligt was onlangs voor even terug in de regio Amsterdam. In zijn geboorteplaats Abcoude werd een naar hem vernoemd Cruyff Court feestelijk geopend met een wedstrijd tussen Ajax O9 en Abcoude O9. “Ik heb hier vroeger altijd gevoetbald met mijn vrienden. we noemden het altijd het Ronald de Boer-veldje, want die woonde hier in de buurt. Dat ik het nu mag omtoveren tot het Matthijs de Ligt Cruyff Court is geweldig.”

Tags

  • #DeLigt

Socials

Gerelateerde artikelen

Nouri1280

On This Day | De Jong, De Ligt en Nouri beleven droomdebuut

Op 21 september 2016 won Ajax in de Johan Cruijff ArenA overtuigend het bekerduel met Willem II: 5-0. Exact zes jaar na dato is dit bekertreffen een memorabele wedstrijd gebleken. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri maakten op deze dag hun opwachting in Ajax 1. Laatstgenoemden waren beiden trefzeker in hun debuutwedstrijd in de Amsterdamse hoofdmacht.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

De Ligt 880

Top 10 Goals | Matthijs de Ligt

Op 12 augustus 2022 viert Matthijs de Ligt zijn 23e verjaardag. De verdediger vertrok in 2019 naar Juventus en won in het seizoen 2018/2019 de dubbel met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we tien mooie Ajax-goals van De Ligt op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials