Dedicated | Van den Bighelaar over tegenslag, discipline en dromen

Marjolijn van den Bighelaar speelt sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen. Met de captain gaan we terug in de tijd en halen we herinneringen op aan haar jeugdteam, met een jaloerse broer als teamgenoot. Ook vertelt de aanvaller welke stappen ze heeft gemaakt met de Ajax Vrouwen, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO. Een portret over haar weg naar de top.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials

Van den Bighelaar is al jarenlang een steunpilaar bij de Ajax Vrouwen. Dat het zover zou komen, daar zag het lang niet altijd naar uit. “In mijn ADO-tijd kreeg ik een beuk in mijn rug en daar had ik heel veel last van", vertelt de Brabantse. "Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik een scheurtje in mijn onderrug had en dat een wervel op breken stond. Er werd duidelijk gezegd: 'jij bent voor 99 procent klaar'. Dat was het moment dat alles voor mij wegviel, voetballen bestond opeens niet meer.”

Het tegendeel bewezen
De inmiddels 30-jarige aanvaller liet zich echter niet uit het veld slaan. "Ik had maar één doel en dat was voetballen. Ik zat echt op een kruispunt: Ajax kwam en ik kon gewoon mijn droom gaan waarmaken, Er was niemand die mij ging vertellen dat ik klaar was. Het was een heel moeilijk proces, maar ik heb uiteindelijk het tegendeel bewezen. Daar ben ik heel blij mee."

Het begon voor Van den Bighelaar bij RKVSC, de plaatselijke voetbalclub van Velddriel. “Ik was geen meisje-meisje. Nee, ik was een ettertje op het veld.” Ze speelde in hetzelfde team als haar broer en dat zorgde voor onderlinge strijd. "Hij gunde mij de bal niet. Als ik had gescoord kwamen alle jongens naar mij toe, behalve mijn broer.”

Van den Bighelaar is blij dat ze in die tijd met jongens kon voetballen. "Zij hebben mij uiteindelijk ook geholpen om hogerop te komen. Want met wie moest ik anders voetballen in het dorpje?”

Discipline het toverwoord
De aanvoerder van de Ajax Vrouwen kent inmiddels haar route naar de top. "Discipline is voor mij echt het toverwoord. Ik wil dat persoonlijk ook altijd uitstralen. Je hebt gewoon een heel lange weg te gaan, dat heeft elke speelster. Maar ook iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als je in jezelf gelooft, kom je het verst.”

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials

Gerelateerde artikelen

200702 Pelova

#DEDICATED - Victoria Pelova

Victoria Pelova keert terug naar de plek waar haar carrière begon: Concordia. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen bij de Ajax Vrouwen en over de moeilijkste periodes tijdens haar loopbaan.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Cid73074 Dedicated Desiree V Lunteren STILL 660X371

#DEDICATED - Desiree van Lunteren

Desiree van Lunteren is een van de grootste namen bij Ajax. Met haar gaan we terug naar de plek waar haar carrière begon: SV Almere. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen en over haar moeilijkste periode tijdens haar carrière.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

THUMBLIZA2

Liza van der Most | Wat ik over mijzelf leerde in een jaar zonder voetbal

Liza van der Most postte kort na haar comeback van een zware knieblessure op haar Instagram dat ze zich sterker voelde dan ooit. Dat ze juist ook op mentaal gebied gegroeid was tijdens haar herstel. Maar waar zat die mentale groei dan precies in? Wat zijn de lessen van tien maanden revalideren in een coronajaar? Van der Most vertelt haar verhaal.

Tags

  • #VanderMost

Socials