Desiree van Lunteren is zwanger

Cid73128 Van Lunteren 3
Cid73128 Van Lunteren 3

Desiree van Lunteren is in verwachting. De 27-jarige verdediger, die half december is uitgerekend, komt dit kalenderjaar daarom niet meer in actie voor Ajax. Wel blijft ze voorlopig trainen op de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

“Ik voel me goed en ben uiteraard ontzettend blij”, stelt Van Lunteren, die het nieuws maandagochtend aan haar teamgenoten vertelde. De oud-international keerde in de zomer van 2019 na een verblijf in het buitenland terug bij Ajax, waar ze ook al tussen 2012 en 2018 speelde. Haar laatst gespeelde wedstrijd was het uitduel tegen FC Twente Vrouwen op 25 februari (2-1), voordat het coronavirus het seizoen abrupt beëindigde.

Maar dat is zeker niet de laatste wedstijd van haar carrière geweest, verzekert Van Lunteren de fans. “Ik heb een goed gesprek gehad met Danny Schenkel en Daphne Koster, over de periode tijdens maar vooral ook na mijn zwangerschap.”

"Ik heb alle intentie om terug te komen na mijn zwangerschap, en actief te blijven in het profvoetbal. Ik ga er alles aan ga doen om dit seizoen nog in actie te komen en zo fit mogelijk terug te komen. In ieder geval heb ik in Daphne Koster (die zelf terugkwam na de geboorte van haar 1e kind, red.) een voorbeeld en adviseur op dit gebied, en zo zijn er nog veel meer atletes die laten zien dat een kind krijgen niet in de weg van een topsportcarrière hoeft te staan. Ik kijk ernaar uit die draad weer op te pakken, maar uiteraard ga ik eerst genieten van deze bijzondere periode.”

Die beslissing had puur met mijn motivatie te maken, niets met mijn persoonlijke leven.

Daphne Koster: “Allereerst is het natuurlijk prachtig nieuws voor Desiree en haar partner. Desiree is ervan overtuigd dat ze na haar bevalling weer op het hoogste niveau kan voetballen en wil dat ook graag. Wij geloven in die ambitie, die we ook ondersteunen. We gaan haar optimaal begeleiden voor en na haar bevalling. Wat dat betreft heeft zij genoeg ervaringsdeskundigen om haar heen.”  

 

Eind vorig jaar maakte Van Lunteren bekend te stoppen bij het Nederlands elftal, na 84 interlands voor de Oranje Leeuwinnen. Deze beslissing had niks te maken met de wens om moeder te worden, benadrukt ze. “Zoals ik al eerder zei ging die beslissing niet over 1 nacht ijs, ik speelde al veel langer met de gedachte. Die beslissing had puur met mijn motivatie te maken, niets met mijn persoonlijke leven.”

De komende maanden zal Van Lunteren wel blijven trainen, zij het apart van de groep. Verder kijkt de Almeerse hoe zij zich tijdens haar zwangerschap kan blijven inzetten voor het team.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl