Dest: 'Daniel Alves is mijn grootste voorbeeld'

49297100 D812 4234 Ae21 B269fb0ad7a2 Dest 1
49297100 D812 4234 Ae21 B269fb0ad7a2 Dest 1

In het afgelopen seizoen kwam Sergiño Dest als een komeet opzetten. In de voorbereiding in Oostenrijk maakte de vlugge back een goede indruk en beloonde Erik ten Hag hem met zijn debuut in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Sindsdien stond Dest met regelmaat in de basiself en dat resulteerde zelfs in persoonlijk succes, want hij werd uitgeroepen tot het Talent van het Jaar. De Amerikaans international kijkt met een goed gevoel terug op het vorige seizoen.

Tags

  • #Dest

Socials

Het nieuwe uitshirt van Dest

Het nieuwe uitshirt van Dest

Haal hem nu in de Fanshop

Dit artikel is geschreven op basis van Real Talk, een rubriek op onze Instagram Stories waarbij uiteenlopende fanvragen door Ajacieden worden beantwoord. Real Talk is Powered by Curaçao Tourist Board.

Leermeester
“Ik heb van heel veel mensen wat geleerd. Ik zou dan niet kunnen kiezen tussen 1 iemand die mij het meeste heeft geleerd. Tot nu toe heb ik van iedereen wel wat geleerd. Vooral van de mensen om mij heen. Als ik voor 1 iemand zou kiezen, dan zou ik een hoop mensen tekort doen.”

Favoriete moment bij Ajax
“Dat is een moeilijke vraag. Dat zijn er namelijk zoveel. Ik vond mijn officiële debuut mooi, maar ook mijn eerste minuten in de Champions League waren bijzonder. Ik denk dat ik dan toch voor het laatste ga.”

Opnieuw doen
“Wat ik opnieuw zou doen, als ik mocht kiezen? Dan denk ik toch dat ik mijn debuutwedstrijd tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal zou spelen. Ik schoot die wedstrijd op de paal en zou deze keer de bal ietsjes naar rechts schieten, zodat die er wel ingaat!”

Een goed debuutseizoen leverde Dest de onderscheiding 'Talent van het Jaar' op.

Een goed debuutseizoen leverde Dest de onderscheiding 'Talent van het Jaar' op.

Grootste voorbeeld
“Wie mijn grootste voorbeeld is? Als ik moet kiezen, dan ga ik voor Daniel Alves. Want hij speelt ook op de rechtsbackpositie. Ook Cafu is 1 van mijn grote voorbeelden.”

Verschil tussen Nederland en de Verenigde Staten
“Ik denk dat in Nederland alles lekker compact op elkaar is. Gewoon gezellig, als ik het moet omschrijven. Ook in de benadering verschillen de landen. In Amerika worden bepaalde dingen enorm groot opgepakt.”

Lievelingsnummer
“Nummer 28! Haha, nee grapje. Ik heb niet echt een lievelingsnummer, want ik vind heel veel muziek goed. Als het liedje goed is, dan is het goed. Ik heb wel een passie voor muziek en drum. Ik weet niet waar die vandaan komt, maar ik hou gewoon van muziek. Ik vind het lekker om te luisteren en het werkt ontspannend voor mij. Het geluid van de drum vind ik een mooi geluid, dus vandaar.”

Tags

  • #Dest

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl