Dit zijn de mogelijke tegenstanders in de achtste finale van de Champions League

UEFACL
UEFACL

Ajax draait maandagmiddag voor de tweede keer in de loting mee voor de knock-outfase van de UEFA Champions League. Als ongeslagen winnaar van poule C heeft de ploeg van Erik ten Hag een geplaatste status voor de achtste finale. De tweede loting van de dag is om 15:00 uur in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UCL

Socials

Vanwege de geplaatste status komt de tegenstander in de achtste finale uit het rijtje: Atlético Madrid, Benfica, Chelsea, Internazionale, Paris Saint-Germain, FC Salzburg en Villarreal. Van al die optionele tegenstanders speelde Ajax alleen nooit eerder tegen het Spaanse Villarreal.

Omdat Ajax in de groepsfase al tegen Sporting CP speelde, is het niet meer mogelijk de Portugezen te treffen in de eerstvolgende wedstrijd in de knock-outfase.

De heenduels in de achtste finales worden gespeeld op 15, 16, 22 en 23 februari. De returns zijn op 8, 9, 15 en 16 maart.

Vier keer winst
Chelsea pakte de Champions League in het seizoen 2020/2021. In de finale bleken de Engelsen met 1-0 te sterk voor land- en competitiegenoot Manchester City. Ajax won het grootste Europese clubtoernooi vier keer in de historie: in 1971, 1972, 1973 en in 1995.

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Feestbrazilianen1280

Rewind | Ajax - Sporting CP: achttien uit zes

Ajax won dinsdagavond in de UEFA Champions League met 4-2 van Sporting CP. De Ajacieden gaan mede dankzij die overwinning met de volle score door naar de knock-outfase van het Europese clubtoernooi. In deze filmische terugblik krijg je een kijkje achter de schermen; van de persconferentie en de laatste training tot de driepunter tegen de Portugezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Berghuis

Highlights Ajax – Sporting CP | Ajacieden opnieuw ongenaakbaar

Het was een einde dat paste bij een schitterende campagne, de laatste groepswedstrijd in de UEFA Champions League van Ajax tegen Sporting CP. De Ajacieden toonden zich opnieuw ongenaakbaar en wonnen ook het zesde Europese duel van dit seizoen: 4-2. In de Johan Cruijff ArenA tekenden Sébastien Haller, Antony, David Neres en Steven Berghuis voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl