Ekkelenkamp: 'Explosie van blijheid'

Jurgen Ekkelenkamp vond dat Ajax een 'goede en zakelijke' overwinning boekte woensdagavond bij AZ: 0-1. Dankzij de de winst gaat de ploeg door naar de kwartfinale van de KNVB Beker.

Tags

  • #AZAJA

Socials

De middenvelder speelde zelf nog een rol bij de enige treffer van de avond. "Het was een goede voorzet van Nico (Tagliafico, red.). Ik schoot 'm zelf op goal, maar die bal werd geblokt. In de rebound probeerde Quincy Promes het nog, en uiteindelijk scoorde Zakaria Labyad. We hebben met z'n allen veel duels gewonnen en gestreden voor de overwinning."

Brede selectie
De 20-jarige Ekkelenkamp hoorde woensdag dat hij tegen AZ zou beginnen. Hij is blij dat-ie regelmatig de kans krijgt in Ajax 1. "Ik geef zoveel mogelijk in de trainingen. Bij de wedstrijden hoop ik dan in te vallen. Onze selectie is heel breed."

En die selectie had na de 0-1-overwinning wel wat te vieren: de kwartfinale van de KNVB Beker was bereikt. "Het was een explosie van blijheid in de kleedkamer. Een beetje schreeuwen, enzo", glimlachte Ekkelenkamp.

Met de overwinning op AZ is Ajax nog ongeslagen in de zware januarimaand waarin de ploeg veel topwedstrijden speelt in korte tijd. "We hebben nu twee duels daarvan gewonnen, één gelijkgespeeld en nul verloren. Het gaat zeker goed." 

Tags

  • #AZAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Stekelenburg2021

Highlights AZ - Ajax | Een zeer solide zege

Ajax kwam woensdagavond ondanks acht mutaties in de basiself prima voor de dag tegen AZ. In Alkmaar won het team van Erik ten Hag met 0-1 en werd een ticket voor de laatste acht van de KNVB Beker veiliggesteld. Zaterdag is de loting voor de kwartfinale.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Labayad

Verslag | Ajax ten koste van AZ naar laatste acht

Ajax is woensdagavond doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag rekende in Alkmaar knap af met AZ (0-1). Zakaria Labyad werd met zijn goal in de eerste helft de matchwinner. Ajax gaat daardoor in de koker voor de laatste acht en hoort zaterdagavond wie de volgende tegenstander wordt.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl