Emanuelson: 'Atalanta voorbeeld van verandering in Italiaanse voetbal'

Oud-Ajacied Urby Emanuelson speelde in het seizoen 2014/2015 negen wedstrijden voor Atalanta Bergamo, dinsdag de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de UEFA Champions League. Emanuelson bereidt ons aan de hand van enkele foto's vast voor op de Italiaanse tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Emanuelson merkte tijdens zijn periode in Bergamo dat er al flink aan de weg werd getimmerd. "Je zag aan de mensen die er werkten dat er echt structuur in zat. Ze waren toen al aan het bouwen, met vrij jonge spelers. Je merkte dat het daar qua scouting wel op orde zat."

Einde van catenaccio
Dat er geen publiek aanwezig zal zijn in het Stadio Atleti Azzuri is volgens Emanuelson gunstig voor Ajax. "Het is er altijd goed gevuld en ze zijn thuis ook altijd erg sterk."

"Het beeld dat mensen van het Italiaanse spel hebben, moet je eigenlijk van afstappen", ziet Emanuelson in. "Het voetbal is echt veranderd. Er wordt gewoon heel goed gevoetbald, met technische spelers in het elftal. Het catenaccio is er wel een beetje uit. Atalanta is een heel groot voorbeeld van hoe het Italiaanse voetbal is veranderd."

Gangmaker Papu Gómez 
Emanuelson kwam in 2014 na een moeilijke periode bij AS Roma bij Atalanta terecht. De huidige aanvoerder van de ploeg speelde er toen ook al. "Papu Gómez is de sterspeler van de groep. Dat hij de aanvoerdersband droeg had ik niet verwacht."

"Hij was in mijn tijd wel al echt een gangmaker, maar trad daarin nog niet echt naar voren. Het is een hele goed en sluwe speler, waar Ajax echt voor moet oppassen."

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Skomina 2 (1)

Sloveen Skomina fluit Atalanta - Ajax

De UEFA Champions League-wedstrijd tegen Atalanta is dinsdag in Sloveense handen. De UEFA heeft Damir Skomina aangesteld voor het tweede groepsduel van Ajax. Hij wordt in Bergamo geassisteerd door landgenoten Jure Praprotnik, Robert Vukan (grensrechters) en Dragoslav Peric (vierde official).

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Tadic 8 (2)

Ajax treft Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Ajax treft in de groepsfase van de UEFA Champions League Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in poule D. Dat wees de loting donderdagmiddag uit. Later (uiterlijk vrijdag, 23:59 uur) wordt het speelschema bekend. De eerste speelronde van de Champions League staat gepland voor dinsdag 20 en woensdag 21 oktober.

Tags

  • #UCL

Socials

2020 10 18 Ajax SC Heerenveen 0103

Ajax reist met Antony en Brobbey af naar Bergamo

Ajax reist met twee spelers die hun debuut in de UEFA Champions League kunnen maken af naar het Italiaanse Bergamo. Antony moest de eerste wedstrijd in de poule tegen Liverpool nog missen, maar is er ditmaal wel bij. Ook aanvaller Brian Brobbey zit bij de selectie van Erik ten Hag.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials