Eshly Bakker over haar 200 duels in het Ajax-shirt: 'Droom die is uitgekomen'

Tweehonderd keer in het Ajax-shirt. Eshly Bakker bereikte afgelopen weekend tegen VV Alkmaar deze mooie mijlpaal voor de Ajax Vrouwen. In een interview blikken we terug op haar hoogtepunten, haar dieptepunten en spelen we een quiz.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

"Het voelt super dat ik de tweehonderd wedstrijden heb gehaald, dat is toch wel iets unieks. Als je op je negentiende of twintigste bij de club komt is alles nieuw, een vrouwenteam was überhaupt nieuw. De mogelijkheid dat het kon, was eigenlijk al uniek. Als je dan tien jaar later tweehonderd wedstrijden hebt mogen spelen, is dat wel een droom die is uitgekomen", zegt Bakker.

Omhaal tegen Frankfurt
In de tweehonderd wedstrijden die Bakker voor de Ajax Vrouwen speelde scoorde ze zeventig keer. "Welke het mooiste was? Die van laatst natuurlijk", doelt de 29-jarige middenvelder op de omhaal in de UEFA Women Champions League play-offs tegen Eintracht Frankfurt. "Dat was gewoon dé goal van mijn carrière waarschijnlijk."

Bakker kan zich haar eerste doelpunt in Amsterdamse dienst ook nog goed herinneren. "Dat was tegen Beerschot volgens mij. Toen maakte ik mijn rentree na lang blessureleed. Ik werd diep gestuurd en schoot de bal in de linkerhoek. Ik kreeg nog een beuk van dat meisje", zegt de ervaren Ajacied. Bakker revalideerde destijds met Petra Hogewoning. "We waren dat hele seizoen met zijn tweetjes en hadden afgesproken dat ik naar haar toe zou rennen als ik scoorde. Bij de boarding barstte ik in tranen uit."

Blessures
De 29-jarige Ajax-middenvelder kende ook een aantal dieptepunten in haar carrière. "Mijn blessures waren wel mijn dieptepunt. De jaren daarvoor kampte ik ook al met knieklachten. Dat waren momenten dat het anders had kunnen lopen, dat ik bijvoorbeeld nooit meer op een hoog niveau kon voetballen."

"Mijn arts kon me geen zekerheid geven dat de operatie die ik echt nodig had zou werken", vervolgt Bakker, die desondanks niet aan stoppen dacht. "Ik heb hier heel goed kunnen revalideren en gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Daar ben ik wel heel trots op, want het had ook anders kunnen lopen."

Gerelateerde artikelen

Tromp In Actie 3 2

Highlights Telstar - Ajax Vrouwen | Geen genade in Velsen

De Ajax Vrouwen kenden dinsdagavond geen genade voor Telstar. De Ajacieden hadden aan één helft genoeg om ruim afstand te nemen van de IJmonders. Na een 1-6-ruststand werd het uiteindelijk 2-7 in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tromp Juicht Bij De Derde Treffer 1280

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Vier uit vier

Voor de vierde keer op rij hebben de Ajax Vrouwen de volle buit gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ditmaal was de ploeg van Suzanne Bakker thuis te sterk voor Excelsior. Na de prachtige openingsgoal van Sherida Spitse maakten Tiny Hoekstra en Nikita Tromp de overige Ajax-goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials