Ajax Vrouwen walsen over Excelsior heen

Leuchter 1280 Copyright Proshots 16288063
Leuchter 1280 Copyright Proshots 16288063

In de week waarin de Ajax Vrouwen de nationale beker veroverden, maakten de Amsterdammers geen fout tegen hekkensluiter Excelsior. De Zuid-Hollanders waren kansloos en werden op Woudestein met maar liefst 2-8 verslagen. Met haar vier doelpunten speelde Romée Leuchter een absolute hoofdrol. Tiny Hoekstra droeg twee goals bij aan de zorgeloze zege.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Na het winnen van de KNVB Beker op Tweede Paasdag stond zondagmiddag een duel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op het programma voor de Ajax Vrouwen. Na de overwinning van koploper FC Twente vrijdag tegen sc Heerenveen had de ploeg van trainer Danny Schenkel maar één opdracht: winnen. Op bezoek bij Excelsior wijzigde de oefenmeester zijn ploeg op twee plekken ten opzichte van de bekerfinale. Hoekstra en Nikita Tromp stonden aan de aftrap, dat ging ten koste van Lisa Doorn en Eshly Bakker.

De Ajax Vrouwen begonnen sterk aan het duel met de nummer laatst van de competitie en kwamen al in de openingsfase op voorsprong. Een schot van Tromp werd slecht verwerkt door de keeper van Excelsior waardoor Leuchter van dichtbij kon binnentikken. Ruim tien minuten later was het al 0-2. Een prachtige voorzet van Victoria Pelova werd bij de tweede paal simpel binnen gekopt door Hoekstra.

Marge
De thuisploeg beet ondanks het Amsterdamse overwicht brutaal van zich af en kwam razendsnel terug in de wedstrijd via een hoekschop waaruit werd gescoord door Rachel Kleine. Tien minuten voor de rust breidden de Ajacieden de marge alweer uit naar twee treffers. Dankzij een scherpe pass van Sherida Spitse kon Leuchter knap wegdraaien in de zestienmeter en vervolgens haar tweede van de middag maken.

De Ajacieden koesterden de 1-3-voorsprong bij rust, maar drukten ook na de pauze onverminderd door. Tien minuten in de tweede helft was het opnieuw Leuchter die doel trof: 1-4. Ze voltooide daarmee haar hattrick. Na een dik uur voetballen – het spel speelde zich vooral af richting het doel van de Rotterdammers – droeg ook Chasity Grant haar doelpunt bij aan de riante voorsprong. De 1-5-tussenstand zorgde ervoor dat de Ajax Vrouwen het laatste halfuur redelijk zorgeloos konden uitspelen.

Cadeautje
Balverlies op het middenveld en een daarop volgende inschattingsfout van Kay-Lee de Sanders leidden de 2-5 in van Iris van Bokhoven. Het was simpelweg een cadeautje dat de Amsterdammers de thuisploeg schonken. Spannender werd het uitduel niet. Teleurstellender was het uitvallen van Liza van der Most in dezelfde periode. De routinier moest afhaken met een schouderblessure. Bakker was haar vervanger.

Ajax voetbalde onverstoorbaar door. Een (waarschijnlijk) als voorzet bedoelde inzet van Spitse zeilde in het laatste kwartier pardoes over de keeper in het doel van Excelsior. Vijf minuten later mocht Spitse in een identieke situatie opnieuw voorzetten en ditmaal vond de international haar ploeggenoot Hoekstra wél als eindstation. Hoekstra kopte eenvoudig raak en tekende daarmee voor haar tweede treffer van de middag: 2-7. Het slotakkoord was, hoe kon het eigenlijk ook anders, voor goaltjesdief Leuchter. In de slotminuut bepaalde zij de eindstand op 2-8.

Met de monsteroverwinning voltooiden de Ajax Vrouwen zondag hun missie. De Ajacieden blijven in de slag om het kampioenschap in het spoor van FC Twente. Met haar kwartet treffers speelde Leuchter een absolute hoofdrol in het collectief van Schenkel.

Excelsior – Ajax Vrouwen 2-8 (1-3)
6. Leuchter 0-1
18. T. Hoekstra 0-2
20. Kleine 1-2
34. Leuchter 1-3
55. Leuchter 1-4
63. Grant 1-5
66. Van Bokhoven 2-5
76. Spitse 2-6
81. T. Hoekstra 2-7
90. Leuchter 2-8

Ajax Vrouwen:
Van Eijk; Van der Most (66. E. Bakker), Van der Gragt (46. De Sanders), Van de Velde (74. Altelaar); Spitse, Noordam (61. Sabajo), Pelova (61. Munsterman), T. Hoekstra; Grant, Leuchter, Tromp

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Leuchter1280nw

Highlights PSV Vrouwen - Ajax | Dat is nummer vijf 🏆

Het paasweekeinde stond in het teken van bekerfinales. Voor de Ajax Vrouwen liep de confrontatie met PSV succesvol af. De ploeg van Danny Schenkel zegevierde in Nijmegen met 1-2 en pakte de vijfde bekerwinst uit de clubhistorie.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Kleedkamer880.2

Feestvreugde in kleedkamer Ajax Vrouwen: 'Wie is de beste danser dan?'

De Ajax Vrouwen wisten maandagmiddag voor de vijfde keer in de geschiedenis de Nederlandse beker in de wacht te slepen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde op de gezichten van de Ajacieden af te lezen. De ploeg van Danny Schenkel vierde de bekerwinst al kort op het veld en het feestje werd voortgezet in de kleedkamer.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Tromp 880 I

Highlights Excelsior - Ajax Vrouwen | Monsterzege in Rotterdam

Een kleine week na de bekerwinst op PSV vervolgden de Ajax Vrouwen hun titelrace in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De uitwedstrijd tegen Excelsior leverde zondag een karrenvracht aan Ajax-treffers op. De ploeg van trainer Danny Schenkel won met 2-8 en blijft daarmee koploper FC Twente op de hielen zitten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials