Verslag | Jong Ajax krijgt vijf goals om de oren in Eindhoven

Martha In Duel 1920

Jong Ajax heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. In Eindhoven verloor de ploeg van Dave Vos van de plaatselijke FC met 5-1. In de slotfase misten de Amsterdammers nog een penalty.

In het eerste kwartier van het duel had Jong Ajax nog optisch het overwicht en was het Kristian Hlynsson die Nigel Bertrams voor de eerste keer testte. De IJslander schoot van net buiten de zestien de bal met een krul richting het doel. De Eindhovense goalie moest zich strekken, maar kon de poging redelijk makkelijk onschadelijk maken.

Enkele minuten later viel de goal wel aan de andere kant. FC Eindhoven-aanvoerder Mawouna Amevor kon vogelvrij inkoppen uit een corner. Jong Ajax kwam direct met een antwoord via opnieuw Hlynsson. Nu had de IJslander zijn vizier wel op scherp en werkte hij de bal prachtig achter Bertrams: 1-1.

Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft verdedigde Jong Ajax lankmoedig uit en profiteerde de thuisploeg optimaal via Evan Rottier. Hij schoot FC Eindhoven weer op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal probeerde Kian Fitz-Jim nog met een schotje de stand weer gelijk te brengen, maar zijn poging van net buiten het strafschopgebied ging net naast.

In de tweede helft moest het gevaar van Ajax-kant opnieuw van Hlynsson komen. De aanvaller testte Bertrams met een vrije trap. De keeper kon de poging van de IJslander net onder de lat over tikken.

FC Eindhoven loopt uit
De keeper uit Eindhoven kon zodoende dus de gelijkmaker voorkomen. Na ruim een uur spelen was Charlie Setford wel kansloos op de inzet van Sven van Doorm van dichtbij. Met zijn doelpunt besliste hij het duel voortijdig. Helaas voor Jong Ajax volgde er snel een vierde treffer voor de thuisploeg. Jasper Dahlhaus punterde een kwartier voor tijd de 4-1 binnen.

In de slotfase kreeg Jong Ajax de perfecte mogelijkheid de score dragelijker te maken vanaf de penaltystip. Een tweede treffer voor de beloften bleef uit. Bertrams pakte de strafschop van Hlynsson. Tot overmaat van ramp maakte Moussa Sanoh ook nog de 5-1.

FC Eindhoven - Jong Ajax 5-1 (2-1)
22. Amevor 1-0
31. Hlynsson 1-1
35. Rottier 2-1
64. Van Doorm 3-1
76. Dahlhaus 4-1