Francisco Conceição op huurbasis naar FC Porto

Chico1920 (1)
Chico1920 (1)

Ajax, Francisco Conceição en FC Porto hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Portugese club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd van een seizoen, tot en met 30 juni 2024. Het contract van de 20-jarige speler bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2027. In de overeenkomst is voor FC Porto een optie tot koop opgenomen.

Tags

  • #Conceição

Socials

Conceição werd op 14 december 2002 geboren in Coimbra, Portugal. De aanvaller kwam in de zomer van 2022 over van FC Porto, waar hij reeds vijftig officiële duels in het eerste team had gespeeld en in het seizoen 2021/2022 de dubbel had gewonnen.

Conceição maakte zijn debuut in Ajax 1 tijdens de wedstrijd Ajax - Cambuur: 4-0 op 4 september 2022. Sindsdien speelde de Portugees jeugdinternational 28 wedstrijden voor de hoofdmacht, waarin hij één keer scoorde.

Gerelateerde artikelen

Chico GOTM

Conceição wint Goal of the Month: 'Het was geïmproviseerd en ging snel'

Francisco Conceição won voor de tweede keer dit seizoen de Lasse Schöne Trophy. Zijn tweede goal tegen Jong PSV werd door de Ajax-supporters gekozen tot het mooiste doelpunt van de maand april en leverde hem de prijs op. "Ik wilde de bal zo snel mogelijk richting doel hebben." Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Conceição

Socials

Socialtalkconceicaothumb

Social Talk | Conceição: 'Ik heb het beste kapsel van de selectie'

Een exclusief interview met Francisco Conceição. De Portugese vleugelaanvaller neemt in Social Talk uitgebreid de tijd om te praten over zijn familie, zijn kapsels en natuurlijk zijn verrichtingen bij Ajax tot dusver. Dit doen we aan de hand van de Instagram-tijdlijn van het negentienjarige talent.

Tags

  • #Conceição

Socials