Gooijer: 'Een eer om de band te dragen'

Jong Ajax boekte maandagavond in eigen huis een mooie 1-0-zege op Willem II. Aanvoerder Tristan Gooijer en trainer Dave Vos keken na afloop terug op het duel. "De overwinning past in onze reeks thuiswedstrijden."

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Dit is een goede teamprestatie. We hebben weinig gewonnen, dus het is belangrijk dat we deze punten hebben binnengehaald", zei Gooijer na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Tilburgers. "De eerste twintig minuten speelden we goed en maakten we een mooie goal via Stanis (Idumbo Muzambo, red.), maar daarna zakken we te ver in denk ik. In de tweede helft spelen we volwassen en houden we de nul."

Ook trainer Vos was ook gelukkig met het resultaat. "We hebben drie keer op rij de nul gehouden en daar ben ik zeker tevreden over. Ik denk echter wel dat dit de minst dominante wedstrijd was van de laatste vijf duels."

De trainer van Jong Ajax had ook lovende woorden over voor zijn aanvoerder Gooijer. "Hij is van nature een back, maar speelt dit seizoen veel centraal. Ik zie dat hij heel erg groeit in die rol. Ik heb heel erg genoten van de manier waarop Tristan in de tweede helft gespeeld heeft", aldus Vos. 

Aanvoerderschap
Gooijer droeg in de wedstrijd tegen Willem II de aanvoerdersband. "Het is een eer om die band te dragen. Ik ben van mezelf wel een prater en zet mijn ploeggenoten altijd neer. Ik heb het leiderschap wel in me denk ik", reageerde de verdediger op het aanvoerderschap. 

De talentvolle Ajacied traint regelmatig mee met de Amsterdamse hoofdmacht. "Ik denk dat ik een goede ontwikkeling doormaak. Het is prachtig om alles mee te maken en op die manier doe ik ook weer ervaring op. Uiteindelijk moet ik geduldig blijven en wachten op mijn kans."

Gerelateerde artikelen

HL1920

Highlights Jong Ajax – Willem II | Tweede thuiszege

Jong Ajax boekte maandagavond de tweede overwinning van het seizoen. Dankzij een snelle treffer van Stanis Idumbo Muzambo versloegen de Amsterdamse beloften Willem II in eigen huis met 1-0. De ploeg van Dave Vos heeft zodoende de laatste plaats overgedragen aan TOP Oss.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Muzambo1920

Idumbo Muzambo leidt Jong Ajax naar zege op Willem II

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe zege geboekt op Willem II. De ploeg van Dave Vos won het competitieduel op sportcomplex de Toekomst met 1-0. Stanis Idumbo Muzambo was de matchwinner met een vroege treffer voor de Amsterdamse beloftenploeg.

Tags

  • #JongAjax

Socials

HL Roda JA 1920

Samenvatting Roda JC - Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond een kleine nederlaag geleden in Limburg. Op bezoek bij Roda JC werd het 2-1 voor de thuisploeg. Namens de Amsterdammers was Nassef Chourak voor de rust trefzeker.

Tags

  • #JongAjax

Socials