Gravenberch over zijn zomer, zijn klik met Berghuis en het nieuwe thuisshirt

Na een welverdiende vakantie is Ryan Gravenberch sinds deze week weer terug op de club. Hij vertelt onder meer over zijn zomer, zijn band met nieuweling Steven Berghuis en het nieuwe thuisshirt.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

De middenvelder was ruim drie weken vrij; geen overbodige luxe na een lang en zwaar seizoen. "Ik heb genoten van mijn vakantie. Samen met mijn familie zat ik in Dubai. Het was heet, maar wel even lekker. Nu is het leuk om iedereen weer terug te zien."

De jongeling maakte op het EK met Oranje nog behoorlijk wat speelminuten. Hoe kijkt Gravenberch op die ervaring terug? "We hadden meer verwacht van het EK, maar we moeten met de kop omhoog weer door."

"Het was lekker om tegen Noord-Macedonië negentig minuten te maken, hoewel ik er niet met een geheel tevreden gevoel op terugkijk. Ik was een beetje op zoek naar mezelf. Ik denk altijd zelfkritisch na of ik alles eruit heb gehaald en heb laten zien wat ik kan. Maar uiteindelijk is het mooi dat ik een wedstrijd op een eindtoernooi heb gespeeld."

Gravenberch vrijdagochtend op reis richting München.

Gravenberch vrijdagochtend op reis richting München.

Nieuwe teamgenoot
Gravenberch kwam deze week op sportcomplex de Toekomst met Steven Berghuis een andere EK-ganger tegen. De twee kunnen uitstekend met elkaar overweg. Toen de interesse van Ajax in Berghuis tijdens het EK bekend werd, was een geintje dan ook snel gemaakt.

"We maakten toen weleens dolletje", vertelt Gravenberch met een glimlach. "Dat we ‘m even ‘Ajacied’ noemden bijvoorbeeld. Het is een gedurfde stap die niet veel mensen maken, maar het voelde goed bij hem. Ik denk dat hij hier veel grote en mooie dingen gaat laten zien."

"Ik kan het goed vinden met Steef, ook bij het Nederlands elftal al. Hij is heel spontaan." Ook voor de voetballer Berghuis is de waardering groot. "Als we tegen Feyenoord speelden, moest je altijd heel goed op hem letten.”

Klassieke logo
Dat het klassieke logo terugkeerde op het nieuwe thuisshirt van Ajax, kwam voor de negentienjarige als een welkome verrassing. "Het logo is van ver voor mijn tijd, ik was niet eens geboren. Maar dat ze het terug hebben gebracht, vind ik wel héél mooi."

Gravenberch en consorten staat een pittige trainingsweek te wachten, met mooie wedstrijden tegen Bayern München en Red Bull Leipzig als opening en afsluiter. "Het wordt een zware week. Ik weet van vorig jaar wel wat ons te wachten staat. Het gaat een pittige week zijn, maar ik heb er zin in."

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Gravenberch1 (1)

Gravenberch: 'Wow, dit is echt een mooie prijs'

Ryan Gravenberch kreeg uit handen van trainer Erik ten Hag de award voor Talent van het Jaar. De middenvelder is enorm dankbaar voor zijn uitverkiezing. "Die had ik niet aan zien komen."

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gravenberchthumb

Ryan Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar

De technische staf van Ajax heeft Ryan Gravenberch gekozen tot Talent van het Jaar. De middenvelder - die gisteren negentien jaar werd - ontving zodoende de Marco van Basten Award uit handen van Erik ten Hag.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl