Haller: 'Fijn dat ik belangrijk kon zijn'

Sébastien Haller is blij dat Ajax, na een roerige week, de halve finale van de KNVB Beker heeft bereikt. De Frans-Ivoriaanse spits had een belangrijke rol in de 2-1-overwinning op PSV. Haller maakte beide Amsterdamse goals.

Tags

  • #Haller
  • #AJAPSV

Socials

"Bekerwedstrijden zijn anders dan normaal. Als ik dan zelf het verschil kan maken in het begin van de wedstrijd en belangrijk kan zijn, ben ik daar blij om. Het is mijn taak als spits om doelpunten te maken", klinkt de aanvaller opgetogen.

Vooral de eerste helft van Ajax was oogstrelend. De ploeg zette PSV constant onder druk, scoorde zelf twee keer en gaf weinig weg. In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag, wat resulteerde in de 2-1. Haller kreeg alleen nooit het gevoel dat de Eindhovenaren echt voor de ommekeer konden zorgen.

"We moeten naar onszelf kijken en ons niet zorgen maken om de tegenstander. Natuurlijk weten we hoe goed PSV is, dat wel. Daarom vind ik dit gewoon een goed resultaat."

Na alle berichtgeving rondom Ajax in de afgelopen weken wilde de ploeg op het veld graag een signaal afgeven, bleek uit de woorden van Haller. "Het beste wat we konden doen, is als team verenigd blijven. Aan het einde van de rit moeten we het samen doen. Wij zijn Ajax. We moeten gaan voor elke prijs die we kunnen pakken."

Steunbetuiging voor Onana
Die eensgezindheid bleek wel uit de steunbetuiging voor Andre Onana aan het begin van de wedstrijd. Alle spelers droegen bij de opkomst het shirt van de keeper.

"Waar het idee is ontstaan weet ik niet", vertelt Haller eerlijk. "Maar sinds het nieuws ons heeft bereikt, hebben we gelijk contact gezocht met Andre. We wilden hem steunen. Hij kan datgene wat hij al sinds z'n geboorte ongeveer doet, nu misschien een jaar lang niet uitoefenen. Dat is zwaar voor hem, voor zijn familie en voor de club."

Tags

  • #Haller
  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Sneeuwbaltadic1280

In beeld | Sneeuwballengevecht voor de training

Hoewel de weg richting het trainingsveld op sportcomplex de Toekomst sneeuwvrij was gemaakt, konden de spelers het niet laten om een sneeuwballengevecht te houden voor de training. Nadat een paar spelers flink waren ingepeperd startte de sessie van de dinsdagmiddag, de laatste in aanloop naar PSV.

Tags

  • #AJAPSV

Socials