Hato over Bodø/Glimt-thuis: 'Er staat extra spanning op'

Ajax neemt het komende donderdag in de tussenronde van de UEFA Conference League op tegen het Noorse Bodø/Glimt. Tijdens de laatste Europese wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene droeg de zeventienjarige Jorrel Hato de aanvoerdersband om zijn arm. De talentvolle verdediger blijft desondanks met beide benen op de grond staan. "Ik vind dat ik dezelfde dingen moet doen, ongeacht of ik de aanvoerdersband draag of niet."

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Hato verbrak met het dragen van de aanvoerdersband een clubrecord. De zeventienjarige verdediger is sinds de thuiswedstrijd tegen AEK Athene de jongste Ajax-aanvoerder ooit. "Het was een mooi moment. Ik kreeg het kort voor de wedstrijd van de trainer te horen. Er speelde wel wat in mijn hoofd, maar wist tegelijkertijd wel dat ik mijn hoofd koel moest houden."

Hoewel Hato begrijpt dat de aanvoerdersband verantwoordelijkheid met zich meebrengt, blijft hij gewoon zichzelf. "Voor mezelf verandert er eigenlijk niet heel veel. Ik vind namelijk dat ik gewoon dezelfde dingen moet blijven doen, ongeacht of ik de aanvoerdersband draag of niet. Het belangrijkste is dat je het op je eigen manier invult."

UEFA Youth League
De zeventienjarige verdediger is niet meer weg te denken uit het elftal van John van 't Schip. Hato heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt, mede dankzij de UEFA Youth League-wedstrijden van vorig seizoen. "Ik heb de gehele groepsfase meegedaan. Ik heb er heel mooie herinneringen aan, vooral mijn goal tegen Napoli."

Ajax speelt komende donderdag in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen Bodø/Glimt. "Dat zijn mooie momenten, een vol stadion en een goede sfeer. Het is ook een goed niveau. Het is dan ook mooi om jezelf te meten tegen dit soort teams."

Extra spanning
"Ik denk dat er wel een extra spanning op deze wedstrijd staat", vervolgt Hato. "Vooral omdat we tegen een Europese tegenstander spelen. We willen elke wedstrijd winnen, dat hoort bij Ajax. We hebben dit jaar nog een kans om een prijs te pakken in Europa en daar moeten we ook vol voor gaan."

Gerelateerde artikelen

Goaltaylor1920

Highlights Ajax – AEK Athene | Europees voetbal na de winter

Ajax overwintert in Europa. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers verdiend van AEK Athene met 3-1. Dankzij de driepunter gaat Ajax over de Grieken heen in de poule in de UEFA Europa League. De derde plek in de groep betekent plaatsing voor de Conference League.

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

Hato Interview1920

Hato trots op historische aanvoerdersband: 'Probeer aan te sturen'

De missie van Ajax slaagde donderdagavond; winnen van AEK Athene om zo Europese overwintering veilig te stellen. Dat Ajax met 3-1 won van AEK Athene stemde zowel trainer John van 't Schip als aanvoerder Jorrel Hato tevreden. Hato was met zijn zeventien jaar daarnaast ook nog de jongste startende Ajax-captain ooit in Europa. "Het had ook nog 6-1 kunnen worden."

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK
  • #VantSchip
  • #Hato

Socials

Akpomgoal1920

Samenvatting sc Heerenveen - Ajax

Ajax kende zondag een teleurstellende middag in Heerenveen. Na een moeizaam eerste uur stond Ajax in Friesland met 3-1 achter. De Ajacieden kwamen nog terug tot 3-2 via Chuba Akpom, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Al was de ploeg van John van 't Schip in de absolute slotfase nog heel dicht bij de 3-3.

Tags

  • #HEEAJA

Socials