Hattrick Kudus velt ADO Den Haag

Header 1420
Header 1420

Jong Ajax heeft na een heerlijk duel gewonnen van ADO Den Haag. Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van, maar Jong Ajax was een stuk beter. Dankzij doelpunten van Danilo, Naci Ünüvar (2) en een hattrick van Mohammed Kudus werd het maar liefst 6-3.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax begon met één debutant in de gelederen. De 17-jarige Tristan Gooijer startte als rechtsback, wat Liam van Gelderen naar de centrale verdediging deed verhuizen. Het defensieve middenveld werd gevormd door Kian Fitz-Jim en Ünüvar, die voor het eerst de aanvoerdersband om had.

Beide ploegen hadden een kwartiertje nodig om warm te draaien, maar daarna was het genieten geblazen. Nadat Jong Ajax eerst al een kans via Mohamed Daramy om zeep hielp, was het Kudus die op aangeven van Youri Baas de 1-0 binnentikte. ADO was gevaarlijk in de counter en bij de eerste scherpe tegenaanval was het oud-Ajacied Ricardo Kishna die gelijkmaakte.

Heerlijk middenveld
Het deerde Jong Ajax weinig, want het middenveld ging steeds beter draaien. Alle drie de middenvelders draaiden veelvuldig geweldig weg om vervolgens de ruimte te bespelen. Fitz-Jim was overal op het veld te vinden, kreeg vaak de handen op elkaar en voerde de druk op de ADO-defensie verder op.

Nadat Van Gelderen nog perfect redde op de vrijstaande Thomas Verheydt, sloeg Jong Ajax toe. Na een mooie assist van Sontje Hansen, en een nog mooiere voorassist van Daramy, schoot Danilo kiezelhard de 2-1 binnen. Vlak daarna werd Danilo neergehaald door ADO-keeper Damen. Kudus tilde via een strafschop de stand naar 3-1.

Doelpuntenregen
Jong Ajax, met Christian Rasmussen voor Hansen, begon voortvarend aan de tweede helft. Danilo zette Ünüvar knap vrij, die met een droge knal de 4-1 kon maken. Het leek een gespeelde wedstrijd, maar twee goals van ADO Den Haag in anderhalve minuut tijd bracht alle spanning terug. Het blijft een terugkerend probleem voor Jong Ajax, dat een ruime marge moet hebben om een wedstrijd al voortijdig te kunnen beslissen.

ADO leek fysiek sterker, maar moest buigen toen de pure voetbalkwaliteit van Jong Ajax weer boven kwam drijven. Ünüvar speelde Kudus vrij, die met een harde knal zijn hattrick voltooide. Jong Ajax had de wedstrijd nu wél in de knip, en mocht vanaf de penaltystip (Panenka Ünüvar) zelfs nog 6-3 maken.

Jong Ajax – ADO Den Haag 6-3 (3-1)
18. Kudus 1-0
23. Kishna 1-1
35. Danilo 2-1
41. Kudus 3-1 (pen.)
54. Ünüvar 4-1
58. Verheydt 4-2
59. Steijn 4-3
64. Kudus 5-3
83. Ünüvar 6-3 (pen.)

Opstelling Jong Ajax: Setford, Gooijer, (86. Van der Sloot) Van Gelderen, Musampa, Baas, Fitz-Jim, Ünüvar (84. Hlynsson), Kudus, Hansen (46. Rasmussen), Danilo, Daramy.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Bounida Thumb Goed 880

Bounida staat te popelen: 'Ik kan niet wachten om te beginnen'

Rayane Bounida zette maandag zijn handtekening onder een contract dat hem vanaf deze zomer aan Ajax verbindt. De 16-jarige aanvallende middenvelder is blij om in Amsterdam te zijn. "Het was goed om iedereen te zien, ik ben enorm tevreden."

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Bounida

Socials

Bounida I 880

Ajax contracteert Rayane Bounida

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Rayane Bounida. De 16-jarige aanvallende middenvelder komt deze zomer over van het Belgische RSC Anderlecht. Hij tekent bij Ajax een verbintenis voor de duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Bounida

Socials

Tadic1280

Highlights Ajax – RKC | Tadic met de verlossing

Halverwege leek het een zorgeloze middag te worden, maar uiteindelijk kwam Ajax toch nog in de problemen tegen RKC. Door een late treffer van Dusan Tadic boekten de Ajacieden alsnog hun negentiende competitiezege van het seizoen (3-2) en bleven ze koploper van de Eredivisie.

Tags

  • #AJARKC

Socials