Heitinga 'geniet elke dag' van hoofdtrainerschap: 'Ben alleen wel wat vaker van huis'

John Heitinga is nu een maand trainer van Ajax 1. De oefenmeester kwam begin februari over van de beloftenploeg en heeft gemerkt dat het hoofdtrainerschap van Ajax ook weer wat extra's van hem vraagt. "Maar het is vooral heerlijk om elke dag met voetbal bezig te zijn op het allerhoogste niveau."

Tags

  • #Heitinga

Socials

Ook qua resultaat kan Heitinga terugkijken op een goede eerste maand. Hij won tot nu toe alle Eredivisie-wedstrijden waarin hij als hoofdtrainer langs de lijn stond. Hoewel Ajax Europees werd uitgeschakeld, volgde donderdagavond succes in de KNVB Beker. Na een 0-3-overwinning bij De Graafschap kwalificeerde Ajax zich voor de halve finale van de nationale beker.

Heitinga besloot in Doetinchem zijn basisopstelling op zeven plekken te wijzigen. "Gisteren stonden er elf goede spelers op het veld. In de eindsprint van het seizoen hebben we alle jongens nodig. Het is fijn dat de jongens die er stonden, deze wedstrijd als motivatie gebruikten. Ze hebben zich gisteren laten zien, maar er zijn altijd nog dingen die beter kunnen en moeten."

De oer-Ajacied geniet in ieder geval van zijn nieuwe functie. "Ik ben wat meer weg van huis. Dat was bij Jong Ajax wat minder. Maar het is vooral fijn dat ik elke dag bezig kan zijn met voetbal op het allerhoogste niveau. Wij willen elke wedstrijd winnen. Het liefst nog met goed voetbal, dat is waar we als club voor staan. Dat zullen we aanstaande zondag weer voor elkaar moeten krijgen."

Status Kaplan
Het elftal staat er fysiek goed voor, stelt Heitinga. Alleen Ahmetcan Kaplan zit in de lappenmand. Volgens de trainer maakt hij wel progressie. "Hij ligt op schema en doet het goed. Het is een fijne en open jongen die hard werkt. Hij traint niet altijd op dezelfde tijden als wij, maar ik vind het wel belangrijk dat hij zo dicht mogelijk bij het team betrokken is. Ondanks dat je niet speelt krijg op die manier wel mee wat er van je verwacht wordt op jouw positie."

Gerelateerde artikelen

Heitinga Coach 1280

Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer

De clubleiding van Ajax en John Heitinga zijn overeengekomen dat de 39-jarige oud-speler in elk geval de rest van dit seizoen hoofdtrainer is van het eerste elftal. Dwight Lodeweges is per direct als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heitinga.

Tags

  • #Heitinga

Socials

Grilltisch 1280

Highlights De Graafschap - Ajax | Zonder zorgen door

Dankzij een solide 0-3-overwinning op De Graafschap heeft Ajax de laatste vier van het bekertoernooi bereikt. Goals van Jorge Sánchez en Steven Bergwijn betekenden een 0-2-ruststand. Brian Brobbey zorgde voor een 0-3-eindstand.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #GRAAJA

Socials