Heitinga met vertrouwen richting seizoensslot: 'Winst op Feyenoord geeft een boost'

John Heitinga is trots dat zijn ploeg woensdagavond in de Kuip de finale van de KNVB Beker heeft bereikt door rivaal Feyenoord te verslaan. De oefenmeester hoopt deze stijgende lijn door te trekken in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard. "We hebben iets recht te zetten in de competitie."

Tags

  • #Heitinga

Socials

Dusan Tadic en Davy Klaassen zorgden er woensdagavond voor dat Ajax op bezoek bij Feyenoord met 1-2 won. "Het eindresultaat is er, we hebben de finale bereikt. Er zijn natuurlijk dingen gebeurd tijdens de wedstrijd die niet de schoonheidsprijs verdienen, maar ik wil me vooral focussen op mijn eigen ploeg", reageert een tevreden Heitinga, die zijn spelers looft voor hun strijdlust. "Je zag een ploeg die voor elkaar wilde vechten. Dat is goed om te zien, zeker na de teleurstelling die we hadden na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles."

Scherpte
Klaassen werd in de tweede helft bekogeld met een aansteker, waarna de bekerwedstrijd tijdelijk stilgelegd werd. Heitinga geeft toe dat er vervolgens binnen een hectische situatie ontstond. "Ik heb de jongens naar de kleedkamer gestuurd, omdat ze zich moesten focussen op de wedstrijd. We hebben de puntjes op de i gezet en de scherpte proberen te behouden met als eindresultaat dat we de finale gaan spelen."

De overwinning op Feyenoord betekende veel voor de spelersgroep. "Afgelopen periode was een periode die we de afgelopen jaren niet gewend waren. We hadden dit jaar de grote wedstrijden niet gewonnen en dat kleeft ook wel", erkent de hoofdtrainer van Ajax. "Dat we een ploeg verslaan die nationaal en internationaal goed presteert geeft dan ook een boost."

Ontvangst in Amsterdam
De Ajax-selectie ontving woensdag veel support van de trouwe aanhang. "Het vertrek vanuit het hotel richting de snelweg was mooi en ook de ontvangst", zegt Heitinga. "Dat had ik ook aangegeven bij de wedstrijdbespreking. Wij hoorden het kabaal en gejuich al in de bespreekruimte, dat is heel gaaf. Dan merk je ook hoeveel het speelt bij de fans."

Het is nog afwachten of Mohammed Kudus zondag kan starten tegen Fortuna Sittard, de Ghanees moest woensdag vroegtijdig het veld verlaten wegens een blessure. Davy Klaassen is wel 'gewoon' van de partij. "Hij is zonder hoofdpijn wakker geworden", aldus Heitinga, die ook hoopt op een reactie van zijn ploeg in de Eredivisie. "De 0-0 in Deventer hebben we wel gevoeld. Het is een seizoen met veel ups en downs en hopelijk kunnen we nu veel ups zien", besluit de hoofdtrainer.

Gerelateerde artikelen

Rewind1280

Rewind | Ajax bereikt bekerfinale na beladen avond in De Kuip

Ajax bereikte woensdagavond de finale van de KNVB Beker door Feyenoord in De Kuip te verslaan. De ploeg van John Heitinga won het duel met de Rotterdammers met 1-2 dankzij treffers van aanvoerder Dusan Tadic en Davy Klaassen. Beleef deze beladen Klassieker nogmaals van begin tot eind.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #FEYAJA

Socials

Van De Graaf 1920

Van de Graaf fluit Ajax - Fortuna Sittard

Edwin van de Graaf is zondagmiddag de arbiter bij Ajax - Fortuna Sittard. De 39-jarige scheidsrechter wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door grensrechters Roy de Nas en Dyon Fikkert. Laurens Gerrets is de VAR. Het duel in Amsterdam begint om 16:45 uur.

Tags

  • #AJAFOR

Socials