Heitinga voelt vertrouwen met contractverlenging: 'De route wil ik wel zelf regie in hebben'

John Heitinga blijft tot en met medio 2025 aan de club verbonden. De trainer van Jong Ajax zette deze week zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met de club. En daar spreekt vertrouwen uit, vindt hijzelf. "De club heeft mij de kans gegeven om mij hier te ontwikkelen als trainer."

Tags

  • #Heitinga

Socials

"Ik denk dat ik een trainer ben die dicht bij zichzelf staat", vindt Heitinga. "Ik werk vooral vanuit relaties. Je werkt met mensen en mensen hebben emoties. Dat moet je aanvoelen. De beste referentiekader zijn uiteindelijk je spelers. Ik doe veel op gevoel. Ik kom misschien over als felle trainer, maar heb ook mijn gevoelige kant."

En dat kan zomaar eens belangrijk zijn bij de groep die hij nu traint. Dat zijn voornamelijk jongens die net volwassen zijn en hun eerste stappen zetten in het betaalde voetbal. "Je stapt niet zo makkelijk vanuit Ajax O18 in Ajax 1. Daar komt veel meer bij kijken. De spelers moeten geduld hebben. Senioren zijn vaak fysiek sterker. Spelers moeten bij Jong Ajax hun motor vergroten."

'Meer de overview'
Heitinga is zelf als trainer ook beter geworden in de jaren dat hij op eigen benen staat. Al vindt hij dat anderen dat over hem moeten zeggen. "Ik denk dat ik wat meer de overview nu pak. Ik geef ook vaak zelf trainingen en sta daardoor kort op de groep. Ik vind daarnaast de prestatiecultuur belangrijk. Je moet het verdienen om een bijdrage te leveren aan het groepsproces."

Gerelateerde artikelen

Heitinga Contract 1280

Ajax verlengt contract John Heitinga

Ajax heeft overeenstemming bereikt met John Heitinga over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De nieuwe overeenkomst van de trainer van Jong Ajax gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2022 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Heitinga

Socials

Heitingatop10header

Top 10 Goals | John Heitinga

John Heitinga viert dinsdag 15 november zijn 39e verjaardag. De huidige trainer van Jong Ajax speelde twee periodes bij Ajax en won in Amsterdam onder meer twee landstitels en drie keer het KNVB-bekertoernooi. Ter ere van zijn geboortedag hebben wij tien mooie treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Schenkel En Heitinga Foundation 1280

Schenkel en Heitinga ambitieus met Ajax Foundation: 'Kinderen mogen groot dromen'

"Als (oud-)voetballer heb je een voorbeeldfunctie. Kinderen mogen groot dromen over een toekomst die wij gehad hebben." In één zin legt John Heitinga uit waarom zijn rol als ambassadeur van de Ajax Foundation zo waardevol is. Samen met Loïs Schenkel staat hij weer voor een nieuw seizoen met de Ajax Foundation vol met ontmoetingen, projecten en lessen voor kwetsbare jeugd in (groot) Amsterdam.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials