Huntelaar: 'Ik heb er slecht van geslapen'

Zijn vertrek bij Ajax levert Klaas Jan Huntelaar naar eigen zeggen een ‘heel apart gevoel’ op. Hij heeft besloten naar Duitsland te verkassen om zijn andere grote voetballiefde Schalke 04 uit de brand te helpen. “Ik heb er slecht van geslapen, eigenlijk na FC Twente-uit al”, vertelt de spits. “Maar ik zie het als een heel grote uitdaging om met Schalke te proberen in de Bundesliga te blijven.”

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Het leek voorbestemd dat Huntelaar zou eindigen bij de club waarvoor hij liefst 158 goals aantekende. "Als kleine jongen was ik al gek van Ajax. Ik herinner me natuurlijk het puntertje van Kluivert tegen AC Milan en dat ik op de bank stond te dansen. Als je dan zelf bij Ajax komt te voetballen, maakt dat het nog meer bijzonder. Daarom ben ik ook teruggekomen. Ajax is voor mij de club die staat voor het mooiste voetbal, waar je het meeste plezier aan beleefd. Ik heb altijd alles proberen te geven. Dat het uiteindelijk zo gelopen is, vind ik fantastisch.”

Huntelaar scoorde aan de lopende band voor Ajax. Maar welke treffer zal hij nooit vergeten? "De eerste, voor de beker uit tegen Heerenveen, maar ook die tegen Inter", vertelt de aanvaller. "Eigenlijk weet ik de meeste nog wel."

In de genen
Terwijl hij die laatste zin uitspreekt, kan Huntelaar een kleine glimlach niet onderdrukken. Het maken van doelpunten zit in zijn genen, in zijn DNA. "Het is iets waarmee je altijd bezig bent. Geen obsessie, maar toch wel een soort van drijfveer."

Het dichtst op het netvlies van veel Ajacieden liggen natuurlijk zijn goals van donderdag tegen FC Twente in blessuretijd. "Het juichen, het delen met Onana, dat zijn ook mooie momenten. Er was natuurlijk al een tijdje interesse van Schalke en ik had er al met Andre over gesproken. Op het moment dat ik scoorde, begon ik met rennen en liep ik door tot ik bij Andre uitkwam. Dat zijn de mooiste dingen."

Huntelaar in actie tegen Inter. De spits opende in 2006 de score in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen de Italianen.
Huntelaar in actie tegen Inter. De spits opende in 2006 de score in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen de Italianen.

Het komende halfjaar speelt Huntelaar over de landsgrenzen in een poging Schalke voor degradatie te behoeden. "Het zal heel zwaar worden, maar ik hou van uitdagingen. Daar krijg ik energie van. De situatie is heel anders dan bij Ajax, misschien wel in alles tegenovergesteld. Ik krijg daar ook iets meer speeltijd, dan kun je ook meer laten zien in de laatste maanden. Ik zou het mooi vinden als Schalke erin blijft, met Ajax komt het wel goed."

Gerelateerde artikelen

Huntelaar150

Klaas Jan Huntelaar vertrekt naar Schalke 04

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Schalke 04 over de transfer van Klaas Jan Huntelaar naar de Duitse club. De overgang is per direct. Het contract van de spits liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2021.

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Huntergoal

Highlights FC Twente - Ajax | Doldwaas slotstuk

Ajax speelde donderdag de uitwedstrijd bij FC Twente en had Klaas Jan Huntelaar nodig om een overwinning uit het vuur te slepen. De spits kwam in de 89e minuut in het veld bij een 1-1-tussenstand en scoorde twee keer.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Huntelaarthumb

Jarige Huntelaar | De perfecte spits volgens Klaas Jan

Klaas Jan Huntelaar viert op 12 augustus zijn 39e verjaardag. De huidige assistent technisch manager van Ajax stelde in 2020 zijn ideale spits samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een echte nummer negen moet beschikken. Onder andere Dennis Bergkamp, Didier Drogba en Gabriel Batistuta passeerden de revue.

Tags

  • #Huntelaar

Socials