Huntelaar legt krans bij Nationale Sportherdenking

Header 1420
Header 1420

Klaas Jan Huntelaar heeft woensdag tijdens de Nationale Sportherdenking namens Ajax een krans neergelegd bij het Olympisch Stadion. Naast Huntelaar waren onder anderen Louis van Gaal, Evgeniy Levchenko, Anneke van Zanen en Just Spee aanwezig.

Tags

  • #Sportherdenking

Socials

Tijdens de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion stonden de aanwezigen stil bij de vele slachtoffers, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen in het Nederlandse voetbal. Gedurende deze oorlog zijn duizenden leden van voetbalclubs in Nederland omgekomen.

Voetbal in de oorlog
Het programma bestond uit drie onderdelen, die allemaal in het teken stonden van het thema van dit jaar. De dag startte met een besloten bijeenkomst met verhalen over het voetbal in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens begon de ceremoniƫle herdenking met toespraken en de neerlegging van de kransen. De dag werd afgesloten met een concert van het Nachtlicht Ensemble. Hierin kwam onder andere het lot van oud-Ajacied Eddy Hamel tijdens de oorlog aan bod.

Vanwege de coronapandemie kenden de Sportherdenkingen van 2020 en 2021 grote beperkingen. Dit jaar kwam iedereen weer bij elkaar tijdens het evenement dat sinds 2005 georganiseerd wordt bij het Olympisch Stadion.

Tags

  • #Sportherdenking

Socials