In beeld | Ajax werkt toe naar nieuw meetmoment in titelstrijd

Timber 1280 Header 2023 03 08 Training Ajax 0220
Timber 1280 Header 2023 03 08 Training Ajax 0220

Ajax wacht zondag een nieuw meetmoment in de spannende strijd om de landstitel. Het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen is de plek van afspraak voor de Ajacieden van trainer John Heitinga. In aanloop naar het duel in de 25e speelronde van de Eredivisie trainde de selectie woensdag ruim twee uur lang op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Onder frisse, maar daardoor voor een topsporter juíst heerlijke omstandigheden, werkte de groep een gevarieerde en lange training af. De oefeningen werden afgewisseld met partij- en toernooivormen. Alles met het doel om op de belangrijkste momenten zo scherp als maar mogelijk en in control te zijn. In deze fase van het seizoen moeten misstappen hoe dan ook worden voorkomen. Na het uitduel met de Friezen wacht immers alweer een volgende clash. En wat voor een. Over anderhalve week staat in de competitie de Klassieker geprogrammeerd.

Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Eerst moet worden afgerekend met de club van Abe en de dragers van het karakteristieke shirt met de pompeblêden. Afgelopen seizoen leverde het bezoek aan Heerenveen Ajax een 0-2-overwinning op. Sébastien Haller en David Neres waren op 16 oktober 2021 de doelpuntenmakers. De beide aanvallers spelen inmiddels elders. Maar in de groep van Heitinga staan zondagmiddag ongetwijfeld nieuwe doelpuntenmakers op.

Onze fotograaf was aanwezig bij de woensdagtraining en legde de mooiste momenten vast. 📸

Gerelateerde artikelen

Kudus GOTM 1280 Winnaar (1)

Kudus wint Goal of the Month: 'Manier van juichen sterker dan de goal'

De vrijetrap van Mohammed Kudus in de thuiswedstrijd tegen Sparta werd door jullie verkozen tot doelpunt van de maand februari. De Ghanees droeg zijn goal op aan zijn overleden vriend Christian Atsu, die hij eert met de trofee. "Het is moeilijk, maar hierdoor ga je het leven meer waarderen." Onze Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Kudus

Socials