In beeld | Het uitshirt door de jaren heen

Header
Header

Ajax heeft vrijdag het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/2024 gelanceerd. De afgelopen decennia hebben de Amsterdammers in uiteenlopende tricots de uitwedstrijden afgewerkt. Van groen tot blauw en van geel tot zwart. Alles kwam voorbij.

Tags

  • #adidas

Socials

In dit artikel blikken we terug op de laatste drieëntwintig uitshirts van Ajax. Te beginnen met het seizoen 2000/2001. De recordkampioen werkt sinds het begin van dit millennium samen met adidas en dat levert al jaren mooie tenues op.

Tijdens het seizoen 2023/2024 draagt Ajax het 'onmogelijke' wit. Het is de eerste keer sinds 1988/1989 dat wit de basiskleur van het uittenue is. Daarvoor had Ajax een rijke traditie met een wit uitshirt maar door aanscherping van de regels voor noodzakelijke contrastkleuren in tenues en keuze voor twee wedstrijdtenues was dit lang niet mogelijk.

De accentkleur van het shirt is donkerblauw. Op het shirt en de kousen zijn de strepen, logo's en drie verticale Andreaskruisen donkerblauw, net zoals de broek. Verder is in het shirt en in de kousen een turquoise/lichtroze patroon toegevoegd.

Tijdens de fotoshoot zagen de Ajacieden het tenue voor het eerst. 

Tags

  • #adidas

Socials

Gerelateerde artikelen

Headertadic1920

'Onmogelijk' wit basiskleur nieuw Ajax uittenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag het nieuwe uittenue voor het seizoen 2023/2024. Het tenue heeft wit als basiskleur. Het is de eerste keer sinds 1988/1989 dat wit de basiskleur van het uittenue is. Daarvoor had Ajax een rijke traditie met een wit uitshirt maar door aanscherping van de regels voor noodzakelijke contrastkleuren in tenues en keuze voor twee wedstrijdtenues was dit lang niet mogelijk. Sinds 2020/2021 heeft Ajax structureel een derde tenue, waardoor een overwegend wit uitshirt weer mogelijk werd.

Tags

  • #adidas

Socials

Gabri1920

Gabri: 'Ik had bij Ajax willen stoppen'

Bij het horen van de naam Gabri gaan de gedachten direct terug naar oneindige rushes en onuitputtelijke werklust. Hij was in 2006 de eerste voetballer die de oversteek maakte van FC Barcelona naar Ajax. In totaal speelde hij vier seizoenen in Amsterdam. Tegenwoordig woont hij in het dwergstaatje Andorra. We gingen bij hem langs.

Tags

  • #Gabri

Socials

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Bestuursraad AFC Ajax Vereniging stelt positie beschikbaar

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vandaag, woensdag 24 mei, heeft de Bestuursraad van de vereniging zijn positie ter beschikking gesteld. De Bestuursraad doet een beroep op de ereleden voor de formatie van een nieuw bestuur.

Tags

  • #Vereniging

Socials