In beeld | Nieuwe gezichten op de training van Ajax

Header 1280
Header 1280

Met nog één dag te gaan richting Ajax – SC Cambuur in de Johan Cruijff ArenA verschenen er vrijdag nieuwe gezichten op sportcomplex de Toekomst. Florian Grillitisch en Ahmetcan Kaplan lieten zich zien in het trainingstenue van Ajax.

Tags

  • #ajacam

Socials

Nu de transferwindow gesloten is kan de focus de komende dagen volledig op de Eredivisie en de UEFA Champions League. De spelers die vrijdagochtend op het complex waren maakten direct kennis met hun twee nieuwe ploeggenoten. Na een voorstelrondje en applaus van de Ajacieden begon de training.

Intensiteit
De training startte met een uitgebreide warming-up waarbij de spelers moesten sprinten naar een bepaalde pion. Vervolgens ging de groep verder met rondo's en daarna met één groot positiespel. De Ajacieden speelden op een hoge intensiteit en maakten een felle indruk. Enkele meters verder werden de keepers onder handen genomen door keeperstrainer Anton Scheutjens. Met een oefening waarbij er tennis- én voetballen aan te pas kwamen werkten de doelmannen zich in het zweet.

Naast Grillitisch was ook Kaplan aanwezig op het trainingsveld. Beide Ajacieden maakten een solide indruk en lieten zich zien met enkele goede voetballende oplossingen. Na het intense positiespel gingen de Ajacieden verder met kleine partijen van vijf tegen vijf.

Afwerken
De training werd afgesloten met enkele tactische vormen. Na afloop bleven sommige Ajacieden op het veld voor een afwerkvorm. Op aangeven van keeperstrainer Scheutjens werd de ene na de andere bal afgevuurd op het doel. Ook Richard Witschge nam kort deel en liet daarbij zijn, nog altijd, goede traptechniek zien.

Onze fotograaf was ter plaatse en schoot enkele mooie beelden.

Komende zaterdag is SC Cambuur de tegenstander in Amsterdam. De bezoekers staan momenteel tiende in de Eredivisie. Na zaterdag gaat de blik op de Champions League. Rangers FC komt woensdag op bezoek in Amsterdam. Die wedstrijd begint om 18:45 uur.

Gerelateerde artikelen

Grillitsch Thumb 1280

Grillitsch: 'Ik zoek altijd de voetballende oplossing'

Florian Grillitsch werd donderdag gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. De 27-jarige middenvelder is blij om in Amsterdam te zijn en kan niet wachten om te beginnen. De filosofie van Ajax en zijn manier van voetballen is volgens de Oostenrijker een goede match.

Tags

  • #Grillitsch

Socials

Programma 1280 (1)

Vijf wijzigingen doorgevoerd in speelschema Ajax

De KNVB heeft donderdag vijf wijzigingen doorgevoerd in het speelschema van Ajax in de eerste seizoenshelft. Het gaat om de uitwedstrijden tegen FC Volendam en FC Emmen en de thuisduels met Excelsior, Vitesse en PSV.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Brob Taylor 1280

Ajacieden debuteren in voorselectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag de voorselectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode. Daarin zitten twee Ajacieden die hun debuut maken bij Oranje: Brian Brobbey en Kenneth Taylor.

Tags

  • #Oranje

Socials