In beeld | Pelé brengt bezoek aan Ajax-museum

Pele 1280
Pele 1280

Voetballegende Pelé is op 82-jarige leeftijd overleden. In oktober 1999 bracht de Braziliaanse topschutter een bezoek aan Ajax en liet hij zich in het museum bijpraten over de rijke historie van de club. Een prachtige herinnering aan een mooie voetballer.

Tags

  • #Pelé

Socials

Het was strikt geheim, de VIP die een bezoek aan het Ajax-museum kwam brengen. De toenmalige directeur van het Ajax-museum, Thijs Lindeman, stond netjes op het afgesproken tijdstip bij de entree in spanning te wachten op zijn gast. De liftdeuren gleden open en Pelé kwam tevoorschijn. De Braziliaanse ster vroeg of hij een rondleiding mocht krijgen door het museum.

Stijf van de zenuwen ging Lindeman op de foto met Pelé om vervolgens hun weg te vervolgen langs de historische foto's en gewonnen Wereld- en Europese bekers. De topscorer van het Braziliaanse elftal was gemakkelijk in de omgang, enorm aardig en sprak vol bewondering over 'de club uit dat kleine Europese land dat het totaalvoetbal in de wereld bracht.'

Na een klein half uur werd Pelé door zijn beveiligers aan zijn mouw getrokken omdat hij door moest. Met een verontschuldiging en een bedankje vertrok hij snel naar de uitgang. Net voordat hij weg was draaide Pelé zich om en vroeg hij lachend of hij óók een foto mocht. Een foto van twee vreemden, die elkaar al heel lang leken te kennen, was het resultaat.

Gerelateerde artikelen

Lucky Ajax Gala

Jubileumgala dertig jaar Lucky Ajax

De vereniging met oud-spelers, Lucky Ajax, bestaat dertig jaar. Het bijzondere jubileum werd onlangs gevierd tijdens een drukbezocht en feestelijk gala waar alle prominente Ajacieden aanwezig waren en genoten van elkaar en de muziek. Met onder meer Simon Tahamata, Sonny Silooy en Sjaak Swart, die ook tijdens het gala de show stal, was het een prachtige avond.

Tags

  • #LuckyAjax

Socials

Schrijvers 1280

Top 5 Reddingen | Piet Schrijvers

De Beer van de Meer: Piet Schrijvers. De voormalig Ajax-goalie zou op 15 december 76 zijn geworden. Schrijvers overleed helaas in september van dit jaar. Als Ajax-doelman vierde hij vijf landskampioenschappen. De keeper stond meer dan 300 wedstrijden onder de lat bij de club. Om zijn prachtige carrière bij Ajax te eren hebben we vijf heerlijke reddingen van hem op een rij gezet.

Tags

  • #Top5Reddingen

Socials

Johnnyrep1280

Top 5 Goals | Goals van het Goudhaantje

Johnny Rep werd ook wel het goudhaantje genoemd. Die bijnaam kreeg hij niet voor niets. Rep had het vermogen om op beslissende momenten te scoren voor Ajax. Zo maakte hij in 1973 de enige treffer in de Europa Cup 1-finale en in de wereldbekerwedstrijd het jaar daarvoor tegen het Argentijnse Independiente. Vanwege zijn 72e verjaardag hebben we vijf prachtige goals van hem op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top5Goals

Socials