Informatie loting tweede voorronde UEFA Europa League

Loting UEL 1280
Loting UEL 1280

Ajax zit woensdag in de koker bij de loting voor de tweede voorronde van de UEFA Europa League. De vijfde plek die de Amsterdammers afgelopen seizoen hebben behaald zorgt ervoor dat ze instromen in deze ronde. Voor Ajax begint het Europese avontuur op donderdag 25 juli, wanneer de heenwedstrijd in deze kwalificatiecampagne wordt gespeeld. De loting begint woensdag om 13:00 uur in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UEL

Socials

Geplaatste status
Ajax heeft door eerdere prestaties in Europa een geplaatste status, door het bij elkaar gespeelde UEFA-coëfficiënt. Dit betekent dat de ploeg van Francesco Farioli in de loting de volgende clubs ontloopt: Sporting Braga, Trabzonspor, Molde FK, Sheriff Tiraspol, Rapid Wien, NK Rijeka, Cercle Brugge en NK Maribor. Tot en met de play-offs blijft Ajax de club met het hoogste coëfficiënt, wat de geplaatste status in elke kwalificatieronde garandeert.

Potentiële tegenstanders
In de tweede voorronde kunnen de Amsterdammers het opnemen tegen teams die, net als Ajax, pas instromen in deze ronde. Daarnaast treffen ze mogelijk ook clubs die de eerste voorronde hebben overleefd. Deze duels worden op 11 juli en 18 juli afgewerkt. Bekijk onderstaand de mogelijke opponenten:

  • Kilmarnock (Schotland)
  • Silkeborg IF (Denemarken)
  • FK Vojvodina (Servië)
  • KF Llapi (Kosovo) / Wisla Krakow (Polen)
  • MFK Ruzomberok (Slowakije) / FC Tobol (Kazachstan)

Ajax speelt de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League op donderdag 25 juli. De return volgt op donderdag 1 augustus.

Gerelateerde artikelen

Farioli1920

Eerste dag van Farioli bij Ajax

Francesco Farioli is officieel begonnen aan het hoofdtrainerschap bij Ajax. De Italiaan meldde zich woensdag voor zijn eerste dag op de Toekomst. Farioli tekende vorige maand een contract voor drie jaar bij Ajax.

Tags

  • #Farioli

Socials

Tadicmadrid

Top 10 Goals | Ajax op het EK in Duitsland

Het UEFA EURO 2024 is begonnen. Verschillende (oud)-Ajacieden vertonen deze maand hun kunsten op het Europese eindtoernooi in Duitsland. Daarom zetten wij tien prachtige treffers op een rij van (voormalig) Ajax-spelers die in actie kunnen komen voor hun vaderland.

Tags

  • #Top10Goals

Socials