In dit interland-alert hielden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Ajax-internationals. In deze en de afgelopen week kwamen veel Ajacieden uit voor hun land.

Berghuis Oranje 900 Copyright Proshots 20349103

Met de vriendschappelijke interland tussen Argentinië en Curaçao is het interlandblok voor de Ajacieden afgerond. In de voorbije anderhalve week kwam een keur aan (jeugd)interntionals in actie.

Het Nederlands elftal trok de meeste aandacht. Na de schrobbering in Parijs door de Fransen, volgde maandag een weinig overtuigende 3-0-thuisoverwinning op Gibraltar. De Oranje-internationals Davy Klaassen, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Kenneth Taylor en Brian Brobbey - al moet de laatste nog wachten op zijn officiële debuut - begonnen daarmee matig aan de EK-kwalificatiereeks.

Foutloze start voor Tadic
De prestaties van Dusan Tadic en 'zijn' Servië sprongen er in positieve zin uit. De Serviërs begonnen in tegenstelling tot Oranje wél foutloos aan de kwalificatiereeks die moet leiden naar een EK-ticket. Na zeges op Monenegro (0-2) en Litouwen (2-0) werden zes punten bemachtigd én incasseerde Servië nog geen tegengoals. Captain Dusan was als aanjager en leider weer van grote waarde.

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer op de internationale velden voor de internationals van Ajax. In dit interland-alert lees je alle ontwikkelingen en uitslagen rustig terug.

08:25

Rulli toeschouwer bij grote Messi-show

Woensdag 29 maart

Gero Rulli was afgelopen nacht de laatste internationals van Ajax met een wedstrijd op de planning. De doelman bleef namens Argentinië op de bank tegen Curaçao. De Argentijnen waren veel te sterk voor de Curaçaonaren: 7-0. Naast Rulli waren ook de oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nico Tagliafico een avond lang bankzitters.

Messi-show
Het oefenduel, waarin voor eigen publiek de WK-winst werd gevierd, werd een grote Messi-show. De speler van Paris Saint-Germain tekende voor zijn honderdste doelpunt als international. Doelman Eloy Room incasseerde nog voor de rust ook goal 101 en 102 van de aanvoerder van de wereldkampioen. Halverwege was de stand al 5-0. Bij Curaçao speelden meerdere oud-Ajacieden mee. Vurnon Anita droeg in zijn carrière het basis het Ajax-shirt. Tussen 2006 en 2012 was hij goed voor 152 officiële duels in Ajax 1. Richairo Zivkovic was tussen 2014 en 2016 in elf duels Ajacied.

22:23

Overwinning voor Hlynsson

Hlynsson 900

IJsland O19, waar Kristian Hlynsson in de basisopstelling stond, heeft dinsdagavond ook een overwinning geboekt. De IJslanders wonnen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije met 0-1. De middenvelder van Jong Ajax maakte de gehele wedstrijd vol.

Conceição wint met Portugal O21

Portugal O21 heeft de oefenwedstrijd tegen Noorwegen met 3-0 gewonnen. Francisco Conceição verscheen dinsdagavond aan de aftrap, maar werd in de rust gewisseld. De tussenstand was toen 1-0 in het voordeel van de Portugezen.

20:55

Wolff leidt Oranje O17 naar zege

Wolff900

Oranje O17 heeft dinsdagavond het EK-kwalificatieduel met Engeland met 0-1 gewonnen. Kayden Wolff, aanvaller van Ajax O17, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jorrel Hato speelde de gehele wedstrijd, Wolff werd in minuut 63 gewisseld voor Ajacied Dies Janse. Bij Engeland O17 stond Tommy Setford negentig minuten onder de lat.

Vier Ajacieden geselecteerd door Jonker

Andries Jonker heeft vier speelsters van de Ajax Vrouwen opgeroepen voor de komende interlandperiode: Sherida Spitse, Romée Leuchter, Tiny Hoekstra en Lize Kop.

De Oranje Leeuwinnen bereiden zich begin april voor op het aanstaande WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De ploeg van Jonker werkt op 7 april in het stadion van Fortuna Sittard een oefeninterland tegen Duitsland af, terwijl de Nederlandse speelsters vier dagen later Polen treffen op Het Kasteel.

14:03

Geen minuten voor Godts 🇧🇪

Mika Godts heeft met België O19 dinsdag gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Italië. De Ajacied maakte geen minuten en zag het duel in 2-2 eindigen. Het gelijkspel is de derde remise voor de Belgen deze EK-kwalificatiereeks. Eerder werd er ook niet gewonnen van Slovenië (0-0) en Duitsland: 1-1.

Goedemorgen Ajacieden,

De interlandperiode zit in week twee en dat betekent dat de laatste wedstrijden op het programma staan. Dinsdag en woensdag wordt er nog gespeeld door onze Ajacieden. Het programma van vandaag is als volgt:

Mika Godts
Italië O19 – België O19 (dinsdag 28 maart, 12:00 uur, EK-kwalificatie)

Jorrel Hato, Kayden Wolff, Dies Janse
Engeland O17 – Nederland O17 (dinsdag 27 maart, 19:00 uur, EK-kwalificatie)

Francisco Conceição
Portugal O21
– Noorwegen O21 (dinsdag 28 maart, 20:00 uur, vriendschappelijk)

Kristian Hlynsson
Hongarije O19 - IJsland O19 (dinsdag 28 maart, 20:30 uur, EK-kwalificatie)

22:48

Tadic met Servië naar belangrijke zege

Dusan Tadic heeft met Servië uitstekende zaken gedaan. De captain van Ajax won met zijn land op bezoek bij Montenegro met 0-2. Naamgenoot Vlahovic maakte in de 78e minuut de openingsgoal, waarna er in blessuretijd via dezelfde spits nog een tweede treffer bijkwam.

Aanvoerder Tadic ging zelf een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd naar de kant.

Al met al heeft Servie een heerlijke start van de EK-kwalificatiecampagne, met de volle buit na twee duels en nog geen tegengoals. Eerder werd ook Litouwen al met 2-0 verslagen.

Drie goals voor Oranje tegen Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft maandagavond een 3-0-thuizege op Gibraltar geboekt. Halverwege was het 1-0, waarna er in de tweede helft nog twee goals bij kwamen.

Steven Berghuis deed de eerste helft mee, waarna Davy Klaassen na 63 minuten binnen de lijnen kwam. De overige Ajacieden - Jurriën Timber, Kenneth Taylor en Brian Brobbey – bleven op de bank.

Het Nederlands elftal startte de EK-kwalificatiecampagne vrijdag met een kansloze nederlaag in en tegen Frankrijk en staat nu op drie punten.

Klaassen 2 900 NL

Bij Oranje is er opnieuw een dubbele wissel. Zo komt Ajax-middenvelder Davy Klaassen in de ploeg. Ook oud-Ajacied Daley Blind maakt zijn opwachting.

22:03

Berghuis tijdens de rust gewisseld

Bondscoach van Oranje, Ronald Koeman, voert direct na rust twee wissels door. Onder meer Steven Berghuis is in de kleedkamer achtergebleven. Zodoende staan er nu geen Ajacieden meer op het veld in de Kuip. Wel zitten er nog vier op de bank.

21:42

Voorsprong Oranje, nog geen goals in Montenegro

Berghuis NL 900 2

Het is rust in de Kuip. Oranje – met Steven Berghuis in de basis – heeft een magere 1-0-voorsprong tegen Gibraltar.

Bij Montenegro – Servië is nog niet gescoord: 0-0.

20:06

Punt voor Kudus met Ghana, Bassey speelt niet

Mohammed Kudus heeft met Ghana een punt overgehouden aan het uitduel met Angola. Het werd in Talatona 1-1. De thuisploeg kwam kort na rust uit een strafschop op voorsprong, maar in minuut 73 geraakte Ghana langszij. De maker van het doelpunt, Osman Bukari, was even daarvoor Mohammed Kudus komen vervangen.

Nigeria won met 0-1 bij Guinea-Bissau, maar Calvin Bassey kwam niet in actie.

19:35

Tadic opnieuw captain bij Servië

Servië begint om 20:45 uur aan het kwalificatieduel in en tegen Montenegro. Uiteraard is er een plek in de startende elf voor Dusan Tadic bij de bezoekers. Hij draagt ook de aanvoerdersband.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.