Italiaan leidt thuisduel met Olympique Marseille

Scheidsrechter Marseille Thuis 1920

Maurizio Mariani is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League. Ajax speelt donderdagavond om 21:00 uur in eigen huis tegen Olympique Marseille.

• #AJAOM

De Italiaanse arbiter wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door assistenten Daniele Bindoni en Alberto Tegoni. Giovanni Ayroldi is de vierde official en Aleandro Di Paolo is de VAR van dienst.

De Lang 1920

De Lang: 'Live scouten blijft voor mij het belangrijkste'

Kelvin de Lang is sinds begin augustus het nieuwe Hoofd Scouting van Ajax. De 42-jarige Amsterdammer vertelt in een uitgebreid gesprek over zijn ervaringen bij Manchester City, het 'nieuwe scouten' en zijn doelen voor de komende periode. "Het is meer dan negentig minuten voetbal."

• #DeLang

Olsenthumb1920

Special | Doelpuntenregen in Klassieker: 'Niet zomaar een uitslag'

"Het was niet zomaar een 8-2." Ajax won in september 1983 met klinkende cijfers in eigen huis van Feyenoord. Onder leiding van grote talenten als Marco van Basten en Jesper Olsen boekte de ploeg van Aad de Mos een recordoverwinning op een kletsnatte grasmat. Het was het eerste duel van ras-Ajacied Johan Cruijff tegen Ajax in het shirt van Feyenoord. "Het publiek zat die middag in de regen, maar dat hebben ze waarschijnlijk niet eens doorgehad."