Jong Ajax boekt eindelijk weer zege

Jongajax (4)
Jongajax (4)

Jong Ajax heeft vrijdagavond na zeven wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens de volle buit gepakt. In een uitstekende wedstrijd won de ploeg van Mitchell van der Gaag dankzij doelpunten van Naci Ünüvar, Nordin Musampa, Ar’jany Martha en Sontje Hansen met 4-3 van MVV.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Daan Reiziger begon onder de lat en debuteerde daarmee in het betaald voetbal. Ook Alex Méndez kende een bijzondere avond: hij startte voor het eerst sinds 16 oktober weer eens in de basis. De Amerikaan vormde met Donny Warmerdam en Kian Fitz-Jim het middenveld.

Mooie aanvallen
Jong Ajax begon enthousiast tegen de Limburgers, in de wetenschap dat de tegenstander de laatste vier wedstrijden had gewonnen. Ondanks dat de opstelling op behoorlijk wat plekken was gewijzigd, vonden de Ajacieden elkaar goed en na een klein kwartier was de eerste steekpass van Ünüvar er al één om in te lijsten. Hij stuurde Sontje Hansen richting het MVV-doel, en met mooie acties lokte de aanvaller doelman Havekotte uit z’n tent, om de bal vervolgens weer aan Ünüvar te geven. De spelmaker hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te schieten: 1-0. 

MVV kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar Jong Ajax vond vaak de vrije man. Met name Méndez dook regelmatig op tussen de linies. Waar het wachten leek op de 2-0 viel de goal helaas aan de andere kant: Reiziger verwerkte een afstandsschot wat ongelukkig en de rebound was voor Naudts: 1-1.

Het was een gelijkmaker die uit de lucht kwam vallen, maar dat gold voor het volgende doelpunt van de avond ook. Uit een mooi aangesneden corner van Ünüvar kopte Musampa zijn tweede van het seizoen binnen: 2-1. 

Uitstekende fases na rust
Het was de voorsprong die Jong Ajax nodig had en vertrouwen gaf, want ook na de pauze speelde de thuisploeg met elan en legde het MVV het vuur na aan de schenen. Uitblinker Ünüvar omspeelde al snel Haverkotte, gaf voor en stelde zo Martha in staat om de 3-1 binnen te schieten. Het was de opmaat tot een uitermate sterke fase van Jong Ajax, waarin het kans op kans stapelde maar naliet om de trekker over te halen.  

Toch werd het weer spannend. Scheidsrechter Rozendal floot niet bij een hoofdblessure van Youri Baas en MVV profiteerde in alle consternatie via Mickels: 3-2. Van der Gaag bracht daarop Christian Rasmussen voor Ünüvar, waardoor Hansen naar de rechterflank ging.

MVV drong wel aan, totdat Youri Regeer in een vlijmscherpe counter (goede bal van invaller Liam van Gelderen) op de doelman af mocht. Omdat hij de meelopende Hansen in staat stelde om de bal binnen te lopen, was de marge weer twee en leek Jong Ajax de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen.

Toch nog even billenknijpen
Vanaf de 86e minuut werd het toch nog even billenknijpen, want MVV scoorde de aansluitingstreffer en zo gingen de gedachten automatisch terug naar eerdere momenten dit seizoen. Jong Ajax gaf al een aantal keer een voorsprong uit handen.

Gescoord werd er gelukkig niet meer en zo mag Jong Ajax terugkijken op een succesvol tweeluik met MVV dit seizoen: met twee zeges en liefst negen Amsterdamse goals. 

Jong Ajax – MVV 4-3 (2-1)
12. Ünüvar 1-0
29. Naudts 1-1
39. Musampa 2-1
53. Martha 3-1
63. Mickels 3-2
76. Hansen 4-2
86. Naudts 4-3

Jong Ajax: Reiziger, Kasanwirjo, Regeer, Musampa, Baas (65. Douglas), Warmerdam (89. Salah-Eddine), Mendez (74. Van Gelderen), Fitz-Jim, Martha (89. Hillen), Hansen, Ünüvar (65. Rasmussen)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Unuvarbalen

Highlights Jong AZ - Jong Ajax | Goal Ünüvar niet genoeg

Jong Ajax nam het maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie op tegen Jong AZ. Hoewel Jong Ajax nog op voorsprong kwam in Wijdewormer dankzij een goal van Naci Ünüvar, bleek die treffer niet genoeg voor de overwinning.

Tags

  • #JAZJAJ

Socials