Verslag en highlights | Jong Ajax boekt zege bij FC Eindhoven

Groepjongajaz (1)
Groepjongajaz (1)

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. Een goede fase vlak voor rust resulteerde in doelpunten van Victor Jensen en Kenneth Taylor. Omdat Jensen én FC Eindhoven in de blessuretijd nog scoorden eindigde het treffen in 1-3.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Beide doelpuntenmakers kregen de afgelopen weken geen speeltijd in Jong Ajax en mochten nu dus samen met Kian Fitz-Jim vanaf de aftrap beginnen. Dat zorgde ervoor dat Naci Ünüvar weer vanaf linksbuiten startte.

00:00/00:00
  • Auto

Het duurde lange tijd voordat de wedstrijd ontbrandde. Onder toeziend oog van meesterscout John Steen Olsen gaven beide ploegen elkaar weinig toe, of wisten in ieder geval veel te weinig te creëren om tot serieuze doelpogingen te komen. Ar’Jany Martha en Max de Waal probeerden het van afstand, maar verder gebeurde er lange tijd weinig.

Er was een goal nodig om de wedstrijd vlot te trekken en gelukkig viel die aan de goede kant. Ünüvar stak vanaf de 10-positie Jensen diep, die met een diagonaal schot 0-1 kon maken. Het doelpunt was de olie die nodig was om de stroperige motor soepel te laten draaien, want plots vonden de Ajacieden elkaar gemakkelijk en drongen ze Eindhoven meer en meer terug.

Het duurde dan ook niet lang tot de 0-2 viel: Taylor draaide zich  prachtig vrij en scoorde met een heerlijke bal in de hoek. Een bemoedigend slot van de eerste helft, al had Eindhoven op slag van rust nog tegen kunnen scoren.

Goede fase snel ten einde
De opleving bleek van korte duur, want ook de tweede helft begon erg stroef. FC Eindhoven wilde nog wat van de wedstrijd maken en dwong Jong Ajax om meer op de counter te gaan spelen. Die uitbraken vonden veel te weinig plaats. Ook het inbrengen van Christian Rasmussen leek daar weinig verandering in te brengen.

Defensief had Jong Ajax het aardig op orde. De verdediging, waar Anass Salah-Eddine en Liam van Gelderen nog invielen, leek zelfs hard op weg om voor het eerst in dertien maanden weer eens de nul te houden, maar diep in de blessuretijd scoorde FC Eindhoven dan toch. Omdat Jensen even daarvoor zijn tweede van de avond had gemaakt werd het echter niet meer spannend.

Door de driepunter wipte Jong Ajax over FC Eindhoven heen op de ranglijst en vindt het zichzelf inmiddels terug in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven – Jong Ajax 1-3 (0-2)
38. Jensen 0-1
41. Taylor 0-2
90+1. Jensen 0-3
90+3. Racz 1-3

Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Musampa, Baas (62. Salah-Eddine), Fitz-Jim (79. Van Gelderen), Taylor, Jensen, Martha (62. Rasmussen), De Waal (79. Hansen), Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Youri Baas 880

Jong Ajax pakt punt bij Jong AZ

Jong Ajax slaagde er maandagavond niet in de uitwedstrijd bij Jong AZ in winst om te zetten. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam de ploeg van trainer John Heitinga met 1-0 achter. Een heerlijke kopbal van invaller Max de Waal betekende de gelijkmaker. 1-1 was ook de eindstand en daarmee was het eerste gelijkspel voor Jong Ajax in dit seizoen een feit.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl