Jong Ajax speelt gelijk tegen FC Eindhoven

Website Taylor

Jong Ajax heeft maandagavond op ongelukkige wijze een zege uit handen gegeven. In een duel zonder grote kansen kwamen de Ajacieden dankzij een mooie goal van Devyne Rensch met 1-0 voor, maar door een ongelukkige handsbal kon FC Eindhoven in de laatste minuut vanaf de strafschopstip gelijkmaken: 1-1.

Mitchell van der Gaag koos voor Kjell Scherpen als doelman, en Ar’jany Martha als rechtsbuiten. Brian Brobbey, zaterdag nog 45 minuten spelend voor Ajax 1, ontbrak waardoor Sontje Hansen ditmaal als spits mocht beginnen.

Moeizame eerste helft
Jong Ajax kwam moeizaam uit de startblokken en moest het initiatief aan FC Eindhoven laten. De Brabanders waren, zonder echte kansen te creëren, dichter bij het openingsdoelpunt dan de Amsterdammers. Een geplaatst schot van buiten de zestien werd prima gepakt door Kjell Scherpen en even later keek de sluitpost een afstandsschot via de lat over.

En waar FC Eindhoven al moeite had om gevaarlijk te worden, lukte Jong Ajax dat nog minder. De ploeg werkte wel hard, en uiteindelijk betaalde zich dat na een half uur uit. Rensch kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, nam de route naar rechts om zich vrij te spelen, en vond uiteindelijk een gaatje met een diagonaal schot. Een geweldige actie van de uitblinker, die alweer zijn derde doelpunt van het seizoen maakte.

Jong Ajax speelde na het openingsdoelpunt ook met iets meer flair, won meer duels en had op slag van rust de score kunnen verdubbelen. Kenneth Taylor gaf de bal heerlijk achter de verdediging op Hansen, die met één voetbeweging Victor Jensen in staat stelde om te scoren. Zijn inzet stuiterde echter via de paal terug het veld in.

Devyne Rensch zorgde voor de 1-0 voor rust.

Van der Gaag liet Hansen bij rust in de kleedkamers achter en verving hem voor Max de Waal, die eerder deze week zijn eerste contract voor Ajax tekende. De thuisploeg bleef echter moeite hebben om tot grote kansen te komen, maar bleef gelukkig defensief wel prima overeind.

Kleine marge vereist alertheid
Terrence Douglas hield rechtsbuiten Donkor goed in bedwang en ook Enric Llansana toonde zich naast Rensch solide. Door de kleine marge bleef het natuurlijk spannend, en hoewel Jensen met een harde inzet nog dichtbij de 2-0 was, moest Jong Ajax blijven opletten bij Eindhovense uitbraken.

Omdat de krachten bij beide ploegen langzaam wegvloeiden leek FC Eindhoven niet tot een slotoffensief te komen, maar een minuut voor tijd ging het alsnog mis. Ongelukkig hands van Douglas zorgde ervoor dat Eindhoven een strafschop mocht nemen en zo glipte de overwinning voor Jong Ajax toch nog weg.

Jong Ajax – FC Eindhoven 1-1 (1-0)
34. Rensch 1-0
90. Van Kleef 1-1 (pen.)

Jong Ajax: Scherpen, Kasanwirjo, Llansana, Rensch, Douglas, Regeer, Taylor, Jensen, Martha (78. Bandé), Hansen (46. De Waal), Ünüvar (88. Hlynsson)