Jong Ajax fors onderuit bij NAC Breda

Jong Ajax (1)
Jong Ajax (1)

Jong Ajax is er niet in geslaagd om het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie te bereiken. Na twee overwinningen op rij werd er vrijdagavond een terechte nederlaag geleden bij NAC Breda. Zonder tot grote kansen te komen ging Jong Ajax hard onderuit: 4-0

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax startte in een iets andere formatie dan maandag tegen Excelsior (3-0). Zo schoof Enric Llansana weer op naar het middenveld, om daar samen met Youri Regeer en Victor Jensen te acteren. Llansana’s (oude) plek werd ingenomen door Nordin Musampa en Brian Brobbey startte in de spits.

Sterke start NAC
Jong Ajax begon, in een leeg en dus muisstil Rat Verlegh-stadion, moeizaam aan het duel en kon nauwelijks in het eigen spel komen. Sterker nog, NAC was feller, stoorde vroeg en kreeg al binnen tien minuten een uitgelezen kans om op 1-0 te komen. Neraysho Kasanwirjo maakte hands in het eigen strafschopgebied.

De toegekende strafschop bleek een koud kunstje voor Sydney van Hooijdonk en zo moest Jong Ajax direct in de achtervolging.

Geen aanvallende impulsen
Het was echter Jong Ajax zelf dat achtervolgd werd, want Nick Venema had de score al snel kunnen verdubbelen. Dominik Kotarski redde echter knap en zorgde ervoor dat de situatie niet al snel uitzichtloos werd. Tot aanvallende impulsen kwam Jong Ajax amper.

Toen Van Hooijdonk na een half uur de 2-0 binnenkopte leek het pleit eigenlijk al beslecht, vooral omdat het spel van Jong Ajax amper aanknopingspunten bood. Het balbezit was er wel, maar NAC stond te compact om er echt doorheen te kunnen voetballen.

Victor Jensen duelleert op het middenveld.

Victor Jensen duelleert op het middenveld.

Weinig verbetering na rust
Jong Ajax acteerde na de pauze niet veel beter. Naci Ünüvar en Giovanni wisselden van plek, maar konden ook daar amper iets uitrichten. Na een kwartier greep Van der Gaag in door Jaymillio Pinas, Alex Mendez en Christian Rasmussen in de brengen. Mendez was met een vrije trap van 30 meter nog een beetje gevaarlijk, maar nog steeds had Jong Ajax eigenlijk geen echte kans kunnen creëren.

Toen Van Hooijdonk een kwartier voor tijd de 3-0 binnentikte was het drama eigenlijk wel compleet. Sontje Hansen werd nog ingebracht, maar moest even later toezien hoe ook Nick Venema mocht opstomen en de 4-0 liet aantekenen.

Een letterlijk kansloze avond dus voor Jong Ajax, met zonder maar een schot op doel te hebben afgeleverd.

NAC Breda – Jong Ajax 4-0 (2-0)
9. Van Hooijdonk 1-0
32. Van Hooijdonk 2-0
74. Van Hooijdonk 3-0
78. Venema 4-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Rensch, Kasanwirjo, Musampa, Douglas, Llansana, Regeer (59. Mendez), Jensen (75. Hansen), Giovanni (60. Rasmussen), Brobbey (86. Warmerdam), Ünüvar (59. Pinas)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Jensen 4

Jong Ajax na rust langs Excelsior

Jong Ajax heeft de weg naar boven ingezet. Op sportcomplex de Toekomst had het team van Mitchell van der Gaag het een helft lastig met Excelsior, maar trok het de wedstrijd na rust naar zich toe. Dankzij doelpunten van Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor werd het 3-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl