Jong Ajax hard onderuit bij ADO Den Haag

Nederlaag Jong Ajax 1280

Jong Ajax heeft ADO Den Haag de eerste overwinning bezorgd. In de Domstad verloor de ploeg van trainer John Heitinga met liefst 4-0.

Gelijktijdig met Ajax 1 speelde Jong Ajax in Den Haag het vierde competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie. Tegenstander ADO was nog puntloos en vond zichzelf voor het duel terug op een 19e plaats. Jong Ajax stond tiende met vier punten na drie wedstrijden.

Vroege achterstand
Trainer Heitinga zag met lede ogen aan dat zijn ploeg al na één minuut op een achterstand kwam. Zwarts kopte de bal in de korte hoek achter Tom de Graaff. De Amsterdamse formatie begon heel onwennig, maar in de vijfde minuut werd Sontje Hansen gelanceerd en kon goed voorzetten. Helaas was er niemand om het beslissende zetje te geven.

Geen antwoord
Jong Ajax gooide de schroom enigszins van zich af en kreeg in het vervolg enkele kleine kansen via onder andere Rasmussen. In het slotgedeelte van de eerste helft drong Jong Ajax ADO weliswaar terug, maar had geen antwoord op de snelle omschakeling van de thuisploeg. Daardoor verdubbelde de score al rap. Oud-Ajacied De Waal lanceerde Severina die de Ajax-defensie achter zich liet en de bal onder De Graaff doorschoof: 2-0.

In de tweede helft ging het niet veel beter. Alle goede bedoelingen ten spijt was het na drie minuten alweer raak voor de formatie van trainer Dirk Kuyt. De Waal lobde de bal over De Graaff heen: 3-0.

In de 58ste minuut had Rasmussen moeten scoren. Een voorzet van Ar’Jany Martha had een beter lot verdiend dan naast te gaan, maar dat was precies waar de Deense spits mikte. Prompt was het twee minuten later wel weer raak aan de andere kant. Severina scoorde zijn tweede van de middag.

Geen vuist maken
Jong Ajax kon geen vuist meer maken. Het was vooral aan doelman De Graaff te danken dat de achterstand niet nóg groter werd. Maar met een 4-0-nederlaag was de middag al somber genoeg voor de Amsterdammers. Maandag 5 september kan Jong Ajax thuis tegen Heracles hopelijk de smaak van dit verlies wegspoelen.

ADO Den Haag – Jong Ajax 4-0 (2-0)