Jong Ajax hard onderuit tegen Almere City FC

Rasmussen
Rasmussen

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de goede reeks van de afgelopen weken een vervolg te geven. De ploeg van Mitchell van der Gaag stond in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC na 3 minuten al met 0-2 achter, en die horrorstart kwam het niet meer te boven: 1-4.

• #JongAjax

Het ontbreken van Brian Brobbey zorgde ervoor dat de Deen Christian Rasmussen het vanaf de aftrap in de spits mocht proberen. Verder speelden voornamelijk de vertrouwde namen; Max de Waal speelde vanaf de 10-positie, met daarachter Youri Regeer en Kenneth Taylor.

Valse start
Jong Ajax had nog nauwelijks met de ogen geknipperd, of het stond al 0-2. Eerst viel een bal via Neraysho Kasanwirjo in het eigen doel, een minuut later verdubbelde Thomas Verheydt met een rake kopbal de score. Een vliegende start voor Almere City FC, dat vervolgens rustig achterover kon leunen om al counterend voor meer gevaar te kunnen zorgen.

De eerste helft leek in die zin veel op de uitwedstrijd tegen NAC, toen ook helemaal niets lukte bij Jong Ajax en de tegenstander niet eens geweldig hoefde te spelen om heel gevaarlijk te zijn. De eerste de beste echte counter was dan ook direct dodelijk. Elias Sörensen werd diep gestuurd, mocht alleen op doelman Dominik Kotarski afstomen en schoot na 25 minuten de 0-3 binnen.

Jong Ajax rommelde nog wat aan, zag vooral Almere nog gevaarlijk worden in de tegenstoot, maar haalde zonder verdere schade de rust. De regenachtige omstandigheden gingen in de kleedkamer ongetwijfeld gepaard met veel gedonder, en Van der Gaag reageerde door Jaymillio Pinas te brengen voor Rasmussen.

Ook slechte start na rust
Alle goede bedoelingen ten spijt was het Almere City FC wat via de geheel vrijstaande Frederik Helstrup op 0-4 kwam. De daaropvolgende aftrap zorgde er wel voor dat Jong Ajax eindelijk gevaar kon stichten. Pinas ging op doelman Michael Woud af, werd neergehaald en de daarop toegekende strafschop werd door Taylor prima binnengeschoten.

De achterstand leek echter te groot om er nog echt een wedstrijd van te maken, ook al kwamen er genoeg verse krachten binnen de lijnen in de personen van Hassane Bandé, Naçi Ünüvar en Tunahan Tasci. De suprematie van Almere City was wel al lang en breed voorbij, Jong Ajax werd ook wel wat gevaarlijker, maar spannend werd het niet meer.

Door de nederlaag blijft Jong Ajax steken in de middenmoot. Volgende week gaan de talenten op bezoek bij SC Cambuur.

Jong Ajax – Almere City 1-4 (0-3)
02. Kasanwirjo 0-1 (e.d.)
03. Verheydt 0-2
25. Sörensen 0-3
56. Helstrup 0-4
58. Taylor 1-4 (pen.)

Jong Ajax: Kotarski, Rensch, Llansana (42. Musampa), Kasanwirjo, Douglas, Regeer, Taylor, De Waal (71. Ünüvar), Hansen (72. Tasci), Rasmussen (46. Pinas), Giovanni (62. Bandé)