Goede eerste helft Jong Ajax blijkt niet genoeg in Eindhoven

Hlynsson
Hlynsson

Jong Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van John Heitinga speelde een prima eerste helft en ging dankzij een doelpunt van Youri Regeer met een 0-1-tussenstand de kleedkamer in. Toch ging het in de tweede helft helemaal mis voor de Ajacieden en werd het 3-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Heitinga had tegen Jong PSV vooral de verdediging anders neergezet. Met Calvin Raatsie op doel en Steven van der Sloot en Anass Salah Eddine op de back-posities kwamen er spelers in actie die dit seizoen nog niet zo heel veel minuten hadden gemaakt. Regeer, anderhalve week geleden nog rechter vleugelverdediger, begon vanaf het middenveld.

Solide eerste helft
Jong Ajax trok aan het begin van het duel het initiatief direct naar zich toe. De beloften uit Eindhoven werden ver teruggedrongen op eigen helft. En naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk van Jong Ajax op het doel van Jong PSV groter.

Omdat Naci Ünüvar vaak in de spits was te vinden, kwam er ruimte vrij voor Van der Sloot om regelmatig buitenom te gaan. Zijn voorzetten misten in eerste instantie precisie, al zorgden de positiewisselingen voorin wel voor het openingsdoelpunt.

Ünüvar vond zichzelf terug op de linkerflank en gaf een prachtige boogbal op de doorgekomen Regeer. Hij was net iets eerder bij de bal was dan de doelman van Jong PSV. De middenvelder controleerde knap en schoot vervolgens diagonaal binnen.

Een heel fijn doelpunt, dat Jong Ajax in de lastige openingsfase van dit seizoen het nodige vertrouwen gaf. Met name op het middenveld werd de slag gewonnen, want na bijna elk duel kwamen Regeer, Kian Fitz-Jim of Kristian Hlynsson als winnaar uit de strijd.

Dat het vertrouwen zomaar weer verdwenen kon zijn, bleek al snel in de tweede helft. Jong Ajax liet Jong PSV na 35 seconden al langszij komen. Het elftal van Heitinga was plots amper meer op de Eindhovense helft te vinden. De coach bracht Christian Rasmussen nog voor Max de Waal, maar ook die wissel kon niet voorkomen dat Jong PSV even later de leiding nam.

Die tegengoal was een domper, maar met nog een half uur te gaan had Jong Ajax alle tijd om de achterstand recht te zetten. Doordat Rasmussen in de ploeg was gekomen ging gelegenheidsspits Ünüvar weer naar links, en invaller Giovanni (hij kwam voor rust al in de ploeg voor Amourricho van Axel Dongen) naar rechts.

Alles-of-niets
Jong Ajax leek de dreunen iets te boven en was weer dicht bij de gelijkmaker toen Hlynsson uit een voorzet tegen de paal kopte. Dat was direct zijn laatste actie, want hij werd vervangen door Ar’Jany Martha. Daarmee ging Giovanni weer naar links, werd Ünüvar op de '10-positie' geposteerd en speelde Martha vanaf rechts. De opstelling werd daarmee erg aanvallend, en bij de eerste beste counter ging het al mis: Jong PSV kwam op 3-1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Jong PSV – Jong Ajax 3-1 (0-1)
23. Regeer 0-1
46. Thomas 1-1
55. Sealy 2-1
80. Bakayoko 3-1

Jong Ajax: Raatsie, Van der Sloot, Warmerdam, Hillen, Salah Eddine, Fitz-Jim, Regeer, Hlynsson (72. Martha), Ünüvar, De Waal (54. Rasmussen), Van Axel Dongen (32. Giovanni)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxo16

Programma jeugd: twee toppers buitenshuis

In de tweede ronde van de competitie voor de jeugdspelers van Ajax staan er twee topduels buitenshuis op het programma. Ajax O15 reist af naar Eindhoven voor het treffen met PSV. Ajax O16 speelt in Rotterdam tegen Feyenoord.

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials

Tagliafico Argentinie1280

Interland-alert | Argentinië sluit interlandperiode winnend af

Er waren in september 24 Ajacieden op pad met hun nationale ploeg. In dit Interland-alert hielden we je op de hoogte van hun verrichtingen. Begin oktober zijn we terug met het interland-alert als onder andere Oranje aantreedt tegen Letland en Gibraltar.

Tags

  • #Interlands

Socials

Jongajax (9)

Highlights Jong Ajax - Excelsior

Jong Ajax wil de eerste competitiezege van het seizoen (winst op Den Bosch) vrijdagavond graag een goed vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Dat lukte uiteindelijk niet, want de bezoekers trokken aan het langste eind: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl