Jong Ajax onderuit bij hekkensluiter

Kasan
Kasan

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht in winst om te zetten. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam snel achter, vond via Brian Brobbey nog de aansluiting (2-1), maar ging uiteindelijk met 3-1 de bietenbrug op.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Doordat Devyne Rensch en Jurriën Timber met Ajax 1 mee zijn naar FC Emmen trad Jong Ajax met een iets andere defensie aan dan gebruikelijk. Toch was alleen Nordin Musampa een verdediger die niet normaliter niet altijd in de basis start.

Valse start
Jong Ajax had nog niet aan aanvallen kunnen denken, of het moest al direct in de achtervolging. Jari Schuurman kopte een voorzet vanaf rechts achter Dominik Kotarski, die voor de vijftigste keer bij Jong Ajax onder de lat stond.

Een onverwachte meevaller voor laagvlieger FC Dordrecht, en het liet na de treffer de bal aan Jong Ajax om het veld zo klein mogelijk te houden. Jong Ajax kwam er amper doorheen en het duurde dan ook even voordat het via Brobbey gevaarlijk werd. In de counter was de thuisclub zelfs vele malen gevaarlijker, en nadat het enkele kansen om zeep had geholpen kwam het via Kevin Jansen zelfs op 2-0.

Jong Ajax had tot die 2-0 weliswaar een optisch overwicht, maar speelde in een te laag tempo om het Dordrecht echt lastig te maken. Toch kon het met perspectief richting kleedkamers, want op slag van rust kopte Brobbey knap binnen uit een hoekschop van Kenneth Taylor: 2-1.

Tactische omzettingen na rust
Mitchell van der Gaag besefte dat er na rust anders gespeeld zou moeten worden om nog een resultaat te kunnen halen, en schakelde over op 3-4-3 door Max de Waal als extra middenvelder in te brengen voor verdediger Musampa. Met Sontje Hansen vanaf links en Ar’jani Martha voor Naci Ünüvar vanaf rechts was er ook voorin het nodige anders dan voor rust.

De omzettingen hadden tot gevolg dat Jong Ajax vaker de bal had en ook tot meer kansjes en kansen kwam. Zo kopte Enric Llansana maar net over uit een hoekschop en waren ook Hansen en Terrence Douglas dichtbij de gelijkmaker.

Het bleef achterin wel oppassen, want met een mannetje minder achterin ontstond er automatisch meer ruimte voor Dordrecht bij counters. Met een vrije trap raakte Hansen nog de lat, maar hij moest even later wel lijdzaam toezien hoe Dordrecht via een counter op 3-1 kwam.

Jong Ajax probeerde het daarna nog wel, had nog een strafschop moeten krijgen, maar omdat de scheidsrechter anders besloot bleef de aansluitingstreffer uit en vloeide het geloof in een resultaat langzaam weg.

FC Dordrecht – Jong Ajax 3-1 (2-0)
6. Schuurman 1-0
43. Jansen 2-0
45+1. Brobbey 2-1
77. Dos Santos 3-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Kasanwirjo, Llansana, Musampa (46. De Waal), Douglas, Regeer, Taylor, Jensen (85. Pinas), Hansen, Brobbey, Ünüvar (46. Martha)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl