Jong Ajax onderuit bij Jong AZ

Jongajax (3)
Jongajax (3)

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om de uitwedstrijd bij Jong AZ in winst om te zetten. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam nog wel op voorsprong dankzij een prima doelpunt van Naci Ünüvar, maar ging uiteindelijk toch met 2-1 ten onder.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Naast Ünüvar bestond de aanval uit Brian Brobbey en Sontje Hansen, terwijl ook Kian Fitz-Jim mocht starten tegen de club waarvoor hij twee jaar geleden nog uitkwam. De 17-jarige middenvelder startte op 10, met achter hem Donny Warmerdam en Kenneth Taylor.

Weifelend begin
Het duurde even voor de wedstrijd los kwam en pas na een kwartier meldde Jong Ajax zich voor iets langere tijd op de helft van Jong AZ. De eerste bijna-kans kwam uit een counter, toen Taylor diep werd gestuurd en Kian Fitz-Jim een teenlengte tekort kwam om de voorzet binnen te glijden.

Het overwicht was voor Jong AZ, maar uit een prima aanval pakte Jong Ajax de leiding: Ünüvar ging een combinatie aan met Brobbey, kreeg de bal terug en plaatste de bal via binnenkant paal in het doel: 0-1. Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong, want kort daarna kwam Jong AZ via Jelle Duin op gelijke hoogte.

Een terechte tussenstand, want een minuut later redde Kjell Scherpen uitstekend op een inzet van diezelfde Duin. Nadat de goalie nog enkele Alkmaarse aanvallen onschadelijk had gemaakt, zag hij aan de overzijde Fitz-Jim nog over schieten.

Jong Ajax kwam in Wijdewormer nog wel aan de leiding.

Jong Ajax kwam in Wijdewormer nog wel aan de leiding.

Grote kansen
Ook na rust bleef het soms behelpen, al kwam Jong Ajax wel tot goede kansen. Zo mocht Brobbey alleen op de goal af en was ook Hansen kansrijk. Zijn poeier eindigde tegen de paal. Jong AZ toonde zich even later wél efficiënt. Kenzo Goudmijn kreeg teveel ruimte en mocht bij het naar binnen trekken vrij uithalen: 2-1.

Even daarvoor waren Ar’jany Martha en Christian Rasmussen al in het veld gekomen voor Hansen en Brobbey, en ook met de twee invallers kwam Jong Ajax tot kansen. De grootste was voor Ünüvar, die elke wedstrijd weer iets meer van zijn klasse laat zien. Ook de intercepties van Youri Baas waren soms weer om te smullen: de 17-jarige linksback bestreek soms de gehele flank en was met zijn voorzetten ook regelmatig gevaarlijk.

Enkele dagen eerder in Kerkrade had Jong Ajax nog wel de kracht om terug te komen van een achterstand, maar nu bleef een volgende ontsnapping uit. Al was Scherpen nog wel dichtbij, want in de laatste seconde kopte hij uit een hoekschop naast.

Jong AZ – Jong Ajax 2-1 (1-1)
26. Ünüvar 0-1
33. Duin 1-1
69. Goudmijn 2-1

Jong Ajax: Scherpen, Kasanwirjo, Regeer, Llansana (36. Van Gelderen), Baas (83. Douglas), Warmerdam, Taylor, Fitz-Jim, Hansen (63. Martha), Brobbey (63. Rasmussen), Ünüvar (83. Méndez)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Youormethumb

You or Me? | Gravenberch en Taylor | 'Altijd commentaar op mijn muziekkeuze'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk team veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor.

Tags

  • #Gravenberch
  • #Taylor

Socials

Taylorjte

Highlights Jong Ajax - FC Den Bosch | Taylor opnieuw trefzeker

Jong Ajax ontving maandagavond op sportcomplex de Toekomst FC Den Bosch. Na een goede start en een goal van Kenneth Taylor verzuimden de Amsterdamse talenten om de drie punten binnenshuis te houden. De bezoekers uit Brabant tekenden nog voor rust voor de gelijkmaker en zorgden in het tweede bedrijf voor de beslissing: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials